Nektar - A Spoonful of Time (2012)

Duitsland
Label: Cleopatra

1. Sirius (2:44)
  2. Spirit of the Radio (4:58)
  3. Fly Like an Eagle (4:07)
  4. Wish You Were Here (5:56)
  5. For the Love of Money (7:14)
  6. Can't Find My Way Home (3:21)
  7. 2000 Light Years from Home (4:56)
  8. Riders on the Storm (6:40)
  9. Blinded by the Light (7:17)
  10. Out of the Blue (4:46)
  11. Old Man (3:26)
  12. Dream Weaver (3:48)
  13. I'm Not in Love (5:56)
  14. Africa (4:21)
Nektar speelt Neil Young. Dat moet ik horen.

avatar van Brunniepoo
Okee, ik heb echt geen idee wat de band wilde bereiken met een coveralbum dus het is lastig te beoordelen of ze in hun opzet geslaagd zijn.

Als ze puur voor hun eigen plezier een aantal van hun favorieten wilden coveren en met een indrukwekkend lijstje van gastmuzikanten* op de proppen komen, dan zijn ze geslaagd.

Als het de bedoeling was om echt wat toe te voegen aan de originelen dan is dit album hopeloos mislukt. Eigenlijk blijven vrijwel alle nummers nogal dicht bij het origineel, hoogstens is een gillende synthesizer af en toe de vervanger voor een orgel of zijn er wat spacey geluidjes toegevoegd, maar echt afwijken: neuh.

Is het vervelend om naar te luisteren: niet echt. Voegt het iets aan het oeuvre van Nektar toe: geenszins. Is het een aanrader: nee, absoluut niet.

o.a. Mark Kelly (Marillion), Geoff Downes (Yes, Asia), Edgar Froese, Derek Sherinian (Dream Theater), Mel Collins (King Crimson), Steve Howe (Yes), Rick Wakeman (Yes) en Bobby Kimball (Toto)

'Wish You Were Here' en 'Riders on the Storm' vind ik in ieder geval best goed. Ze blijven wel dicht bij het origineel en vocaal kan het net iets overtuigender. Moet 'm verder nog eens volledig beluisteren.

Ozric Spacefolk
Ik sla deze denk ik maar over...