Argent - The Best Of (1976)

Alternatieve titel: An Anthology

Label: Epic

1. Hold Your Head Up (6:18)
  2. Liar (3:14)
  3. Pleasure (4:54)
  4. God Gave Rock and Roll to You (6:45)
  5. It's Only Money Part 1 (4:06)
  6. Thunder and Lightning (5:09)
  7. Tragedy (4:49)
  8. Time of the Season (6:39)
  9. Schoolgirl * (3:22)
  10. Keep on Rollin' * (4:26)
avatar van argus
Ik heb de cd-versie van dit album met "Schoolgirl" en "Keep on Rollin' " i.p.v. "Tragedy" en "Time of the Season".
Die CD-versie begint zelfs met "Schoolgirl". Waarom al die songs niet tegelijk op die ene CD? Zo makkelijk ging dat blijkbaar nog niet in de begindagen van de zich evoluerende audio-CD (of ze waren gewoon weer krenterig bezig..).
In ieder is deze band van Rod Argent veel beter bezig geweest dan die band van waaruit ze voortkwamen, de Zombies (waarvan op de elpee-versie "Time of the season"). Dat komt natuurlijk door de meer op de voorgrond tredende toetsen van super keyboard speler Rod Argent. Dat is op dit compilatiealbum met prachtige songs daarbij van gitarist/zanger Russ Ballard zoals "Liar" (dat ooit door "Three Dog Night" tot hit gemaakt werd) en "God Gave Rock and Roll to You", goed te horen. Ronduit schitterend zijn songs als "Pleasure" en natuurlijk "Hold your head up" dat wekenlang op de eerste positie in de hitlijsten stond. 4,5*

Is dat zo ? Ben een argent liefhebber van het eerste uur maar Odessyy & oracle van the zombies wordt toch door velen als een echte klassieker gezien...
De zombies tour van dik 1 jaar geleden (met Colin Blunstone) was overigens geweldig - 2 x geweest, waarin voor de helft dus oud argent leden ...
Ze speelden dus ook diverse Argent nummers..

avatar van argus
himpopgimp schreef:
.. Odessyy & oracle van the zombies wordt toch door velen als een echte klassieker gezien...
Ja, maar niet door mij. Het album wat je daar noemt heeft maar twee of drie goede songs wat mij betreft. De rest is zo irritant zwakke popmuziek, nee, dat is duidelijk niet mijn smaak. Met de muziek van de argent is het er gelukkig sterk op vooruit gegaan.

Pieter Paal
Waarom staat het fantastische 'Dance in the smoke' er niet op?

Pieter Paal
Als ik het goed heb, heeft de U.K.-versie 'Schoolgirl' en 'Keep on rollin'' in plaats van 'Tragedy' en 'Time of the season (live)' op de U.S.-versie. Op de CD-versie uit 1990 hadden deze tracks er gemakkelijk op gepast. Meest memorabele songs van Argent vind ik 'Hold your head up', 'Pleasure', 'God gave rock and roll to you' en 'Schoolgirl'. Van 'Time of the season' hoor ik liever de Zombies-versie.
Colin Blunstone maakte eind jaren 60 ook een cover van 'She's not there' onder de naam Neil McArthur.
Colin ging daarna platen onder zijn eigen naam maken en zijn ex-maten Rod Argent en Chris White gaven hem songs 'She loves the way they love her', 'Andorra' en 'Wonderful'. Russ Ballard gaf hem 'I don't believe in miracles', 'You who are lonely' en 'It's magical'.
Blunstone heeft een prachtige hese zangstem, maar veel van zijn werk vind ik nogal lichtvoetig. Toch kan ik best wel genieten van songs zoals 'I don't believe in miracles', 'Andorra', 'I want some more' en 'Wonderful'. Met Dave Stewart had hij begin jaren 80 nog een hitje met de cover 'What becomes of the broken hearted'. 'Touch' werd een disco-hitje. 'Old and wise' met The Alan Parsons Project was ook succesvol, maar het project met Bolland & Bolland flopte.

avatar van Dibbel
Ook ik heb hier de CD van (Memory Popshop van CBS) dus met Schoolgirl en Keep It Rollin' en zonder Tragedy en Time Of The Season.
5 nummers van de bekende songwriter Russ Ballard hierop, die natuurlijk wel gewoon bandlid was.
Argent maakte typisch jaren 70 rock (tegen hardrock aan soms). Niet de meest voor de hand liggende muziek, maar wel songs die beklijven.
God Gave Rock and Roll To You en Hold Your Head Up (ook in Nederland een hit in voorjaar 1972) zijn geweldige songs. Voor de rest sowieso geen zwakke nummers hier.
Ik heb van deze band ook nog de dubbele live-elpee Encore die ik binnenkort ook weer eens op zal snorren.
Argent treedt tegenwoordig weer op in de originele line-up (vorige maand zelfs nog). Hopelijk wagen ze de oversteek een keer.
Ook kwam er afgelopen jaar weer een nieuw Zombies-album uit.

avatar van heartofsoul
Ooit de cd met bovenvermelde tracklisting gekocht vanwege mijn liefde voor de Zombies.
Helaas, daar heeft de muziek op dit album niets meer mee te maken. Hold Your Head Up is nog wel aardig, met die orgel-solo van Rod Argent, maar de rest is wel zo ontzettend vervelend dat ik de gewone Argent-albums maar niet meer heb geprobeerd. Het stemgeluid van Russ Ballard vind ik bovendien ontzettend irritant, dat speelt natuurlijk ook een rol.

avatar van heartofsoul
heartofsoul schreef:

Iets te snel geoordeeld. Het album bevat best aardige muziek, al blijft het in de schaduw staan van
Rod Argent's bijdragen aan de platen van The Zombies. Bovendien is Russ Ballard uiteraard een minder goede zanger dan Colin Blunstone. Maar eigenlijk is het appels en peren vergelijken en is het gewoon niet zo mijn smaak.