Eric Vloeimans - Boompetit (2003)

Jazz
Label: Challenge

1. Petardo (1:32)
  2. Fugimundi (1:19)
  3. Good Ol' Benz (6:25)
  4. Sonatala (5:49)
  5. Guano (3:36)
  6. Petit (4:33)
  7. Strabismo Di Venere (6:20)
  8. Peppi Und (2:00)
  9. Solo Di Trompia Nr 5 (1:38)
  10. Never Before (9:27)
  11. Thrill (3:44)
  12. Cheto Cheto (1:55)
  13. The Flowershop (5:15)
  14. Gatecrash (4:22)
  15. Chop Chop (4:02)
  16. Le Marriage (3:52)
avatar van Martin Visser
Ik heb deze heren live gezien. Dat was echt geweldig. Ze maakten er een spektakel van. Op de bas werd gitaar gespeeld en iedereen was in staat zijn instrument op de meest onverwachte manieren te bespelen. Maar hoofdmoot is toch altijd die prachtige klank van Vloeimans' trompet.

Live was het dan heel erg leuk, de plaat zelf mist een beetje die energie. Al met al een beetje mat en zeker niet de beste plaat van Vloeimans.

avatar van Koekebakker
Vond ik ook, ja. Ik heb een aantal van Vloeimans' bands live gezien en vind ze dan sowieso nog beter en leuker dan op plaat. Vooral hij en Goudsmit vind ik (naast erg goed ook) erg vermakelijk en dat merk je natuurlijk vooral live.

Mojo Pin
Ze lijken het in ieder geval gezellig met elkaar te hebben en dat is sowieso al een goede basis lijkt mij.

kuifenco
Meesterlijk trompettist en dito 'begeleiders'. Bovenstaand album vind ik een goede instapper.

Nieuw album van Vloeimans c.s. Levanter is net uit. Een hele rij concerten volgt. Check de lijst op internet. Echt de moeite waard om, vooral live, met hun muziek kennis te maken.

Eric Vloeimans – Oliver’s Cinema | Jazz | Written in Music - writteninmusic.com