Colin Blunstone - Journey (1974)

Label: Epic

1. Wonderful (5:01)
  2. Beginning (1:45)
  3. Keep the Curtains Closed Today (2:49)
  4. Weak for You (5:20)
  5. Beware (3:27)
  6. Smooth Operation (3:56)
  7. This Is Your Captain Calling (4:17)
  8. Something Happens When You Touch Me (3:53)
  9. Setting Yourself Up (3:21)
  10. Brother Lover (3:43)
  11. Shadow of a Doubt (3:46)
  12. It's Magical (3:24)
  13. You Who Are Lonely (3:55)
avatar van blunnie
Sterk album van Colin met een uitstekende start:wonderful,beginning,keep the curtains.Wonderful is langer dan de single was(met Kings Singers)Was ooit nog alarmschijf bij Veronica.Veel geplugd door 1,2,3,4 etc Tineke(de oudere lezers kennen haar nog wel).Beginning is een verstilde song met slechts acoustische gitaar als begeleiding en Lets keep the curtains is tevens een rustig nummer.Hierna volgt Weak for you(ooit ook nog single geweest.Dit nummer rockt en swingt met veel piano/orgel begeleiding.Hierna volgt weer een rustige periode met beware en smooth operation.Hierna is mijn inziens het zwakste nummer een feit:this is your captain(met vliegtuig geluiden).
Het album vervolgt met een aardige song"Something happens".
Setting yourself up heeft weer een verstilde en romantische inslag.Het album wordt afgesloten met twee bonus tracks die niet op de oorspronkelijke elpee stonden nml.Its magical en you who are lonely.Its magical was in Nederland ook nog een single(slecht tipparade)Had echter wel meer verdiend.Dit nummer was echter wel zwaar georkestreerd.Voor zover ik objectief kan zijn 4 sterren

avatar van Droombolus
Ik ervaar Journey nog steeds als een vette teleurstelling na One Year & Ennismore. Colin streefde naar een wat ruiger geluid, dat hoorden we al op het door de Vara georganiseerde TV Pop Festival ( of hoe dat ook heette ) waar hij met o.a.Rory Gallagher, The Eagles en The Who op kwam draven. Hij speelde daar meer rockende uitvoeringen van songs als I Don't Believe In Miracles en die lijn werd doorgezet op deze plaat. Jammergenoeg past Pete Wingfield's type op 50s R&B gestoelde composities ook niet erg bij Blunstone's stem. Het resultaat is een wat bleek album waarop Blunstone zijn sterke kanten niet kan etaleren.........

Bovendien heeft Wonderful nou net een van mijn grote muzikale ergernissen, namelijk een verschil in uitspraak van de tekst tussen de lead-zang en het koor wat hier ( net zoals op You Can't Always Get What You Want van de Stones ) keurig in the queen's english staat te zingen ....... brrrrrrrrrrrrrr

avatar van fredotte
Heerlijk album, ik kon en kan er van genieten

Stijn_Slayer
Ik ben het wel eens met Droombolus wat betreft 'Wonderful'. Over het algemeen is het absoluut geen slecht album, maar af en toe wordt het me wel een beetje te flauw. 'Wonderful' is daar een goed voorbeeld van en ook 'It's Magical' gaat wel erg die kant op. Wel verfrissend om hem ook eens ietsjes steviger te horen. Een klein beetje skippen en je houdt een prima album over.

avatar van edeleteee
Nr. 2 en 3: "beginning"en "let's keep the curtains closed today" werkelijk waar zo wonderschoon!, Het blijven echt favorieten nummers van mij, JUWEELTJES! De sfeer die de nummers uitademen vind ik zo kwetsbaar, net een soort flinterdun helder kristal, prachtig!