Argent - Encore (1974)

Alternatieve titel: Live in Concert

Label: Epic

1. The Coming of Kohoutek (10:34)
  2. It's Only Money Part 1 (3:51)
  3. It's Only Money Part 2 (5:05)
  4. God Gave Rock and Roll to You (7:03)
  5. Thunder and Lightning (6:21)
  6. Music from the Spheres (9:15)
  7. I Don't Believe in Miracles (3:27)
  8. I Am the Dance of the Ages (9:29)
  9. Keep on Rollin' (5:19)
  10. Hold Your Head Up (11:17)
  11. Time of the Season (6:28)
beaster1256
amai , wat een afgang , zwak gespeeld , zeer slecht opgenomen en nee , koop liever de studio releases al zijn die nu ook hopeloos gedateerd !!

avatar van matthijs
Inderdaad beaster, hier valt weinig te beleven. Virtuoos spel maar verder vooral erg saai, 78 minuten lang. Heb nog geen uitzondering mogen ontdekken na 2 x aandachtig luisteren. Kan nog komen maar ik verwacht het niet: tijd om deze plaat voorgoed uit mijn platenkast te gooien.

avatar van matthijs
matthijs schreef:
tijd om deze plaat voorgoed uit mijn platenkast te gooien.

Toch nog eens geprobeerd, track (1) is nog best aardig. Ik bewaar m nog ff! En dan luisterde ik m al voor de 4e x.
Het was dus toch geen totale onzin om een plaat die ik na 3 x luisteren nog niet de moeite waard vond te bewaren. Maar wel een beetje: ik had in diezelfde tijd een hoop andere muziek had kunnen ontdekken!

Ik heb de dubbel lp pas geleden op goed geluk gekocht. Argent kende ik van de hit 'Hold your head up' , toendertijd een vaste waarde in de Top 100 Aller Tijden van Veronica. En dat vond ik een zeer mooi nummer.
Argent is net als Barclay James Harvest één van die prog groepen die wat in de vergetelheid is geraakt en waar het geluid echt gekoppeld is aan begin jaren 70. Zoals zo veel prog groepen in die tijd was de bezetting gitarist, basgitarist, hammond orgel / synthths en drums. Rod Argent (van the Zombies) als bepalende figuur. De liveplaat kwam uit tijdens de hoogtijdagen van de band en het was de laatste waarop gitarist Russ Ballard mee speelt. Het is een redelijke doorsnede van de bekendste nummers van de gewone platen, waaronder God gave rock and roll to you en Hold Your Head Up. Leuk is dat ook Zombies nummer 'Time of the Season' gespeeld wordt. Niet zo goed als het origineel van de Zombies, maar wel grappig.
IK ben minder negatief als de leden van MM, het is een leuke live plaat. Ik vergelijk het een beetje met de live plaat van Rare Earth, wel andere muziek, maar wel dezelfde sfeer. Geluids kwaliteit kan beter, maar is niet hinderlijk en hoort ook wel een beetje bij dat jaren 70 sfeertje. 'Hold your head up' heeft inderdaad wel een heel snel tempo, dat had wat minder gemogen.
Op internet wordt de plaat zeker niet slecht beoordeeld. Goed, geen meesterwerk, maar zeker prima beluisterbaar.
En ik kan er toch echt wel van genieten.

avatar van Larzz
Pas gekocht op lp. Klinkt best leuk inderdaad.