Jasper schreef:
De naam van Bill Wilson zal bij weinig mensen een belletje doen rinkelen. Het verhaal gaat dat deze man op een dag in februari '73 aanklopte bij het huis van Bob Johnston (producer van onder andere "Blonde on Blonde" en "Songs From a Room") in Austin en hem vroeg of hij een plaat bij hem mocht opnemen. Johnston reageerde in eerste instantie verbouwereerd, maar nadat Wilson een paar nummers had gespeeld wist hij niet hoe snel hij een aantal van zijn vaste sessiemuziekanten moest bellen en nog dezelfde avond was alles opgenomen. Wilson vertok na afloop van de opnames weer en de twee hebben elkaar nooit meer gezien of gesproken.
Nu ik het album gehoord heb kan ik me heel goed voorstellen hoe Johnston moet zijn overtuigd die dag. Want wat een prachtige muziek is dit. De man heeft een soulvolle stem die doet denken aan Steve Young en Dan Penn en het materiaal (alles is zelf geschreven) is van een zeer hoge kwaliteit. Het begint al met de heerlijke flow van "Rainy Day Resolution", en nummers als "To Rebecca", "Long Gone Lady" en het titelnummer (Ever Changing Minstrel) worden met een gevoel en beheerstheid gezongen die me diep ontroert.
Bill Wilson heeft tijdens zijn leven (hij stierf in 1993) naar het schijnt nog geen 100 dollar verdiend aan dit album. Pas dit jaar is "Ever Changing Minstrel" op cd uitgekomen nadat de eigenaar van het Tompkins Square label bij toeval een kopie zag liggen in een platenzaak en de naam van Bob Johnston opmerkte. Voor mij is het na het horen van "Ever Changing Minstel" duidelijk dat Bill Wilson, dankzij de unieke combinatie van een geweldige stem en schrijftalent, niet misstaat tussen namen als Mickey Newbury, David Wiffen en de al eerder genoemde Dan Penn en Steve Young. Jammer dat het bij dit ene album gebleven is.
bedankt voor de tip Jasper. heb op YT een aantal nummers van Bill Wilson beluisterd en was meteen verkocht. zou deze graag fysiek aanschaffen op cd, maar dit album "Ever Changing Minstrel" is erg moeilijk verkrijgbaar. staat bij Bolcom te koop voor € 59 en dat is mij wat te gortig. ken jij overigens Larry Jon Wilson? die kan ik jou zeer aanbevelen. zijn gelijknamige album uit 2008 is een pareltje en is voor een redelijke prijs te koop. heb gisteren een stukje geplaatst bij dat album, in de hoop wat meer aandacht voor zijn muziek te genereren. de man heeft 5 albums gemaakt. ben op zoek naar zijn andere 4 albums, maar die zijn fysiek niet of nauwelijks te vinden.