The Zombies - The Zombies (1965)

Label: Parrot

1. She's Not There (2:26)
  2. Summertime (2:19)
  3. It's Alright with Me (1:53)
  4. You've Really Got a Hold on Me (3:40)
  5. Sometimes (2:06)
  6. Woman (2:26)
  7. Tell Her No (2:09)
  8. I Don't Want to Know (2:06)
  9. Work 'N' Play (2:10)
  10. Can't Nobody Love You (2:16)
  11. What More Can I Do (1:40)
  12. I Got My Mojo Working (3:39)
  13. You Make Me Feel So Good *
  14. Leave Me Be *
  15. She's Coming Home *
  16. I Must Move *
  17. I Want You Back Again *
  18. I Love You *
avatar van dynamo d
The Zombies horen natuurlijk thuis op MusicMeter. Nummer 'She's Not There' werd later gecovered door Santana.

Het is zeker een geslaagde cover van Santana, maar ik vind het origineel toch net iets meer hebben.

Ook Tell Her No is een prachtig nummer

Pieter Paal
En 'Sometimes' ook.

Pieter Paal
Dit is de Amerikaanse versie.

avatar van willemmusic
dynamo d schreef:
Nummer 'She's Not There' werd later gecovered door Santana.

Zie: http://www.musicmeter.nl/al...

haveman
De drie openers vind ik veruit de sterkste nummers. De twee afsluiters zijn ook nog wel aardig, maar alles wat daar tussen in zit (ja, ook Tell Her No) vind ik een stuk minder.

Zorin
Een (wat) onevenwichtige plaat inderdaad, met een aantal goeie nummers met als favoriet het openingsnummer.

haveman
Summertime is ook wel een geweldig nummertje hoor.

avatar van jorro
Valt gelukkig in zijn geheel bijeen te sprokkelen in Spotify. Waarom dan niet ook dit album er op gezet?
De opener is wel OK en later veel gecoverd. Het tweede nummer is een cover van het nummer dat Gershwin heeft gemaakt. Twee fijne songs dus aan het begin, maar de rest van het album is wat wisselvallig. It's Alright with Me is wel een aardig nummer maar You've Really Got a Hold on Me is wel eens beter gecoverd. You've Really Got a Hold on Me valt ook wat tegen waarna Woman me weer wel aanspreekt.
Tell Her No klinkt ook wel lekker, maar I Don't Want to Know valt vervolgens weer tegen.
Het instrumentale Work 'N' Play is eveneens een misser. Ik mis de kenmerkende zang.
Can't Nobody Love You, ook weer een matig nummer. What More Can I Do is wel aardig, maar afsluiter I Got My Mojo Working had wel achterwege gelaten mogen worden
Kortom een matig album, maar wel net 3*.
35e in de 100 Greatest Albums of 1965 en 96e in BestEverAlbums.