Nova Tunes 2.2 (2010)

1 stem

Frankrijk
Hip-Hop / Dance
Label: Nova

1. Aloe Blacc - I Need a Dollar (4:00)
  2. Nas & Damian Marley - As We Enter (2:25)
  3. Caribou - Odessa (5:11)
  4. Blundetto - Voices (3:10)

met Hindo Zahra

5. Raphael Gualazzi - Reality & Fantasi [Gilles Peterson Remix) (3:20)
  6. 69 - Novo Rock (2:31)
  7. Mim Suleiman - Nyuli (6:08)
  8. Crookers - Hold Up Your Hand (3:07)

met Roisin Murphy

9. Space Invaders - Imaginist (2:56)
  10. Simian Mobile Disco - Cruel Intentions [Heartbreak Slow Action Mix] (3:24)
  11. Applause - Lighthouse (3:24)
  12. Mardi Gras. BB - Blvd de Clichy (3:59)
  13. Breakbot - Baby I'm Yours (3:29)

met Irfane

14. Darwin Deez - Constellations (3:12)
  15. Jamie Lidell - I Wanna Be Your Telephone (3:26)
  16. Rocé - Des Questions a Vos Réponses (2:12)
  17. Quantic Presenta Flowering Inferno - Cumbia Sobre el Mar (6:04)

met Nidia Gongora

18. Jaqee - Moonshine (3:16)
  19. The Black Keys - Everlasting Light (3:22)
  20. Gigz - God Bless the Child (3:12)
  21. Lars and The Hands of Light - Me Me Me (3:07)
  22. Mock & Toof - Farewell to Wendo [Nova's Edit] (3:23)
avatar van tnf
tnf
Dit schijfje is verbonden aan de Franse internetzender Nova Radio (zie Novaplanet.com - erg mooie site trouwens). Dit is als het ware hun eigen Hitzone, die om de zoveel tijd uit komt.

Al is de muzikale richting wel anders. Allerhande vormen van funk, soul, hiphop, electronic en toegankelijke wereldmuziek in de mix, net zoals op die zender. Soms op het randje van mainstream, zoals die van Aloe Blacc, maar vaak net eronder zwevend.

Fijne cd in ieder geval. In tegenstelling tot de meeste mainstream-muziek van de laatste jaren klinkt 'ie over de gehele linie redelijk organisch. Soms op het randje van hipsterig, als er iets meer electronica bij zit, maar niet irritant.

2, 5 en 12 zijn favoriet. 1, 3, 16 en 17 ook wel.