Night Ranger - 24 Strings & a Drummer (2012)

Alternatieve titel: Live & Acoustic

Label: Frontiers

1. This Boy Needs to Rock (3:55)
  2. When You Close Your Eyes (4:22)
  3. Sing Me Away (4:20)
  4. Growin’ Up in California (4:23)
  5. The Secret of My Success (4:38)
  6. Sentimental Street (6:19)
  7. Four in the Morning (3:53)
  8. Let Him Run / Goodbye (5:29)
  9. Forever All Over Again (4:45)
  10. Don’t Tell Me You Love Me (5:55)
  11. Sister Christian (5:17)
  12. (You Can Still) Rock in America (4:50)
  13. Boys of Summer * (5:36)
avatar van da dude
Dit zijn de opnames van een acoustische sessie in mei, met een select groepje fans, uit te brengen in een CD + DVD package. Het oudere werk is goed vertegenwoordigd, met 9 nummers van de eerste 3 albums, maar ook hun laatste album wordt met Growin' Up in California niet vergeten. Ben benieuwd wat ze er van gemaakt hebben!

avatar van Metalhead99
De onder de liefhebbers inmiddels wel bekend Jack Blades, Brad Gillis en Kelly Keagy werden hier bijgestaan door gitarist Joel Hoekstra en pianist (keyboard in dit geval) Eric Levy. Voor zover bekend bestaat de line-up tot op heden nog steeds uit deze heren.
Dat dit een geheel acoustische sessie is lijkt me wel interessant. Ik heb al een aantal acoustische studio versies gehoord (bonus tracks van studio albums) en die klonken eigenlijk wel goed. Ook de acoustische stukken in het voorgaande live album klonken erg goed!

avatar van Metalhead99
Een sterke live sessie waarbij de echte kwaliteit van de band te horen is. Met kinderlijk gemak lijken ze deze oude klassiekers in een acoustisch jasje te steken. De pret en de interactie met het publiek zorgt ervoor dat je soms het gevoel hebt er echt bij te zijn.
Forever All Over Again bleek al een uitstekend acoustisch nummer te zijn (op het vorige live album speelde de band hem ook acoustisch) en dat is wederom goed te horen.
Verder hebben ze ook een mooie acoustische uitvoering van Don Henley's Boys of Summer gemaakt. Ik wist al dankzij The Hooters en hun Both Sides Live album dat dit een prima nummer kan zijn om acoustisch gebracht te worden en Night Ranger doet het hier zowaar nog beter!
Puur een album voor de mensen die deze band een warm hart toedragen. De minder geïnteresseerde liefhebbers kunnen het beste de normale live albums en de studio albums pakken.