Petra Marklund - Inferno (2012)

Zweden
Label: Razzia

1. Easy Come, Easy Go (3:56)
  2. Sanningen (3:41)
  3. Nummer (4:44)
  4. Förlorad Värld (4:58)
  5. Kom Tillbaks (3:30)
  6. Fred (3:17)
  7. Aska I Vinden (3:20)
  8. Vad Som Helst (3:20)
  9. Krig (3:46)
  10. Händerna Mot Himlen (3:57)
  11. Svarta Moln (3:38)
avatar van Emile93
Ik ben erg benieuwd! Mooie albumhoes!

avatar van Gretz
Händerna Mot Himlen klinkt wel aardig.

Gretz schreef:
Händerna Mot Himlen klinkt wel aardig.

Nee hoor! Het klinkt GEWELDIG!!!!!!

avatar van NewYorkCityLight
Wat een verrassing. Petra Marklund, beter bekend als September, zal onder haar eigen naam een Zweedstalig album uitbrengen. Volgens Petra zal van haar traditionele dance-pop sound niks meer terug te vinden zijn. Ik kan het haar niet kwalijk nemen dat ze na, pak hem beet,, negen jaar eens wilt experimenteren. Dat deze switch in sound uitgerekend na haar meest succesvolle album komt is wel enigszins verrassend te noemen. Als de eerste single Handerna Mot Himlen de rest van het album weerspiegelt dan heeft ze zeker niet gelogen. Het klinkt fris, vrolijk en tegelijkertijd dromerig terwijl het tekstueel tegen het depressieve aan zit. Meer alternatief pop dan een echte hit. Toch zijn ze hier in Zweden ook niet vies van, want de single steeg de afgelopen week naar de 7e plek. De wisseling van geluid speelt haar dus vooralsnog geen parten.
Of we van September ooit nog iets horen weet ik niet, maar dat hoeft ook eigenlijk niet van mij. Ik kijk dit persoonlijke project met plezier tegemoet.

avatar van Emile93
Nou, ik heb het album (na veel zoeken) kunnen downloaden en luisteren. Ik moet zeggen dat het wel een redelijk lekker album is geworden. Niet te vergelijken met het werk van September en stukken beter dan haar eerste solo-album (Teen Queen). Toch vind ik dit minder dan het werk met September (hopelijk stopt ze daar niet mee!). Het album is leuk als achtergrondmuziek maar er staan geen topnummers op. Ik vind het wel leuk dat het Zweedstalig is. Heerlijke taal!
1 nummer op het album vind ik echt vreselijk! Dat is Förlorad Värld! Wat een saai nummer...
Händerna Mot Himlen is prachtig.

Ik zal het album toch zeker vaker gaan luisteren (in de hoop dat het een groeialbum is) omdat ik fan ben van Petra's stem!

avatar van NewYorkCityLight
Aanschouw hier het geluid van de nieuwe Petra. Anders is het, ja. Maar het klinkt, mede dankzij haar stem, nog steeds vertrouwd en het vraagt ook niet om gewenning. Het is zeker beter dan het laatste album wat ze uitbracht onder de naam September (mijn excuses voor de constante vergelijking) maar bij sommige nummers weet ik eerlijk gezegd ook niet helemaal wat ik ermee moet.
Het valt mij op dat 'the place to be' vooral het eind van het album is. Zoals gezegd is de eerste single prachtig, evenals de mystieke 'Vad Som Helst' en het pakkende 'Fred' wat mijns inziens de meest geschikte keuze voor de tweede single zou zijn. Ook 'Aska I Vinden' behoort wat mij betreft tot het beste wat dit album te bieden heeft.
Zoals gezegd is het begin van het album helaas niet van dat niveau. 'Nummer' is nog wel een zeer leuke track (met dat fijne deel dat klinkt als 'neem me mee') maar 'Forlorad Varld' is, inderdaad, behoorlijk saai. Ook 'Sanningen' en 'Easy Come, Easy Go' vind ik niet zo geslaagd.
De nummers 'Fred' en 'Krig' betekenen respectievelijk 'vrede' en 'oorlog' en dat is ook het verdeelde gevoel dat dit album als geheel bij mij op roept. Bovendien houd ik van samenhangende albums en dat gevoel mis ik hier vooralsnog. Dat gezegd te hebben merk ik wel dat dit album steeds dichter tegen de vier sterren aan komt te zitten.

Afgezien van mijn mening over dit album ben ik wel blij voor Petra dat dit album het goed doet. Afgelopen week kwam het binnen op de eerste positie in de Zweedse hitlijsten (deze week helaas hevige competitie van o.a. Loreen) en ook de single is inmiddels gestegen tot de 2e positie in de hitlijst daar.

avatar van SirNoodle
Ik ben dit beginnen beluisteren nadat de jongedame als guest vocalist mee op het podium klom bij Kent tijdens een optreden, en dit album bevalt me echt wel. Ik hou wel van het zweeds als taal & in zang, dus dat helpt ook wel

Favorieten: 'Förlorer Värld' en 'Aska I Vinden'. En 'Aska I Vinden' draagt wat sporen in zich mee van een later Kent-nummer 'Din Enda Vän' (waarschijnlijk ook door mijn beperkte zweedse kennis en het plots herkennen van een zinnetje, maar ook de klanken lijken wat verwant).

Mooi album, zeker een aanrader voor pop/electropop liefhebbers

avatar van Mjuman
Dit is mij veel te poppy - konstigt uit hetzelfde Zweden - beetje reclame maken - zijn

Bodies Without Organs - Prototype (2005)
Firefox AK - Color theTrees (2011)

knappast uppmerksammats terwijl die écht beter zijn - zeker de remixes van Boeoes Kaelstigen (ook erg fijn electro/dance) van Andrea (de tweede). Check - aanrader: SoundCloud - Hear the world?s sounds

En dit, mina herrar is een prachtige Zweedse zangeres, met een warme gloedvolle stem: Lisa Nilsson - Viva (2000) - bijna elk album is goed.

avatar van 1311811
Ik ga hier verder geen woorden aan 'schoon' maken; geweldig!