Motörhead - The Wörld Is Ours, Vol. 2 (2012)

Alternatieve titel: Anyplace Crazy as Anywhere Else

Metal / Rock
Label: EMI

1. Iron Fist (4:20)
  2. Stay Clean (3:31)
  3. Get Back in Line (4:30)
  4. Metropolis (5:11)
  5. Over the Top (2:44)
  6. One Night Stand (3:47)
  7. Rock Out (2:26)
  8. The Thousand Names of God (7:00)
  9. I Know How to Die (3:12)
  10. The Chase Is Better Than the Catch (5:39)
  11. In the Name of Tragedy (8:02)
  12. Just 'Cos You Got the Power (6:27)
  13. Going to Brazil (3:05)
  14. Killed by Death (5:15)
  15. Bomber (4:04)
  16. Ace of Spades (4:55)
  17. Overkill (8:04)
  18. Iron Fist (4:30)
  19. I Know How to Die (3:07)
  20. In the Name of Tragedy (6:53)
  21. Killed by Death (5:12)
  22. Ace of Spades (5:17)
  23. Overkill (7:46)
  24. Stay Clean (3:07)
  25. Over the Top (3:46)
  26. The Chase Is Better Than the Catch (5:31)
  27. Going to Brazil (2:38)
  28. Killed by Death (5:07)
avatar van Metalhead99
Track 1 t/m 17: Wacken Open Air Headliner Show (8 augustus 2011)
Track 18 t/m 23: Sonisphere UK (10 juli 2011)
Track 24 t/m 28: Rock in Rio Brazilië (25 september 2011)

The Wörld is Ours Pt. 2 zal net zoals de voorganger weer in heel wat verschillende versies te verkrijgen zijn, zoals: DVD/2CD pakket, enkel de CD's, 2LP (enkel het W.O.A. concert), Blu-ray en een boxset met de DVD, Blu-ray en de 2 CD's en een boekje met exclusieve on- en offstage foto's.

avatar van B.Robertson
Dit is bijna exact dezelfde setlist als The Wörld is Ours, Vol.1. I Got Mine is geschrapt ten gunste van Bomber, waar ze nu mee openen. Tegenwoordig spelen ze ook Damage Case en The One to Sing the Blues, die hier schitteren door afwezigheid. Ook whorehouse Blues ontbreekt.

avatar van Metalhead99
Zeker niet het beste live album van Motörhead. Vooral de geluidskwaliteit van het complete Wacken optreden vond ik tegenvallen. De mannen waren niet op hun best en ze maakten er achter de geluidsknoppen er soms gewoon een zooi van. Zonde, want Motörhead kan zoveel beter klinken, dit bewijzen de opnames van Sonisphere en vooral die van Rock in Rio wel.
Misschien een leuk tijdsdocument voor de die hard fans, maar verder is deze live plaat niet zo bijzonder.

avatar van B.Robertson
Voordat Motörhead op Sonisphere met Iron Fist opent krijg je eerst een gepast woord van Lemmy over Würzel. Het optreden werd opgedragen aan de overleden gitarist die in dienst was van 1984 tot 1995. (Heb The Wörld Is Ours, Vol.2 voor een mooi prijsje op marktplaats gekocht als cd / dvd.)

avatar van ricardo
Ik heb enkel de dvd van deze gekocht, maar omdat het dezelfde setlist betreft als de cd,s, toch maar een stem uitgebracht. Ik had nog geen dvd van Motorhead en aangezien het 1 van mijn favo bands is toch maar gedaan. Live cd,s had ik al genoeg, en ben blij met deze dvd nu. Kan ik toch af en toe ff een optreden van hun zien.

Vol 1 lijkt me een overbodige aankoop als je deze al hebt, en andersom geld natuurlijk hetzelfde. Volgens mij is dit de betere aankoop vooral omdat Motorhead in Duitsland enorm gewaardeerd word waardoor ze meestal weer meer hun best gaan doen.

avatar van Sinner
Beiden in huis vanwege de collectie toch maar compleet te hebben maar eerlijk is eerlijk - ze vallen zwaar tegen, zeker in vergelijking met eerder live materiaal van de band. De cd's zijn niet goed genoeg qua geluidskwaliteit en halen het niet bij zowel 'No Sleep' en 'Everything Louder', en de dvd's halen het niet qua performance en beeldkwaliteit (bij vol1 zelfs in zwart/wit - echt een slechte beslissing mijn inziens) in vergelijking met het superieure 'Stage Fright' en '25 & Alive Boneshaker'. Om die handvol tracks van de laatste paar cd's hoef je het ook niet echt te doen. Voor de gemiddelde muziekliefhebber - laten liggen dus en liever een van de al eerder aangehaalde releases kopen - voor de die-hard Motorhead fan - tja...die koopt het toch wel.

Maar goed....desondanks krijgt het toch nog een 3'tje. Alleen omdat het nou ook weer niet echt slecht te noemen is en ondanks het feit dat het al minstens een keer of 3-4 beter is gedaan er toch zat geweldige nummers opstaan.

avatar van ricardo
Ik vind het onzin wat je zegt Sinner.

Vind de gitaar van Campbell er prima in te onderscheiden, en de virtuoze drums van Mikky Dee zijn ook super, en de heerlijk raspende whisky stem van Lemmy is en blijft gewoon erg goed, ook op deze dvd.

Kan best zijn dat er nog dvd's zijn waar de band wat jonger en meer in vorm is, maar denk niet dat het beeld en het geluid qua mix veel beter kan dan op deze vol2.

Vol1 had ik ook belang bij, maar aangezien die in het zwart/wit is gaat die er zeker niet meer komen. Bij deze tijd hoort beslist een virtuoos concert en wel in kleur zoals op deze vol2 dvd.

Going To Brasil is beslist mijn favo nummer van deze prachtige live plaat.

avatar van Sinner
Tja je mag het onzin vinden maar ga je het vergelijken met de betere Motorhead live cd's of dvd's dan valt deze en de voorganger erg magertjes uit. En met name die 'heerlijk raspende whiskey stem' van Lemmy is een pijnpunt. Ik heb hem zelden zo vermoeid en onduidelijk het merendeel van zijn songs horen afrafelen. Ik blijf dus gewoon lekker bij de andere dvd's - zowel deze als deel 1 denk ik dat bij mij nog zelden gedraaid worden.

avatar van ricardo
Ik heb niet zoveel dvd ervaring wat Motorhead betreft, maar vind zowel het beeld als het geluid van deze dvd erg goed.

Wat vind jij een goede concert registratie van Motorhead dan, zal ik die eens checken.

Je mag mij er ook een pm over sturen als je dat zou willen doen tenminste.

Heb laatst nog een dvd zien liggen met de titel grind ya down live in canada, was een dvd uit 1988, ken je die dvd?

avatar van B.Robertson
Grind Ya Down is de dvd uitgave van een oude videoband Live in Toronto '82, wel de moeite waard en voor goed 10 euro wel verkrijgbaar. In feite interessanter dan de setlist van The Wörld Is Ours. Krijg je ze in de klassieke line-up te zien met songs die schitteren door jarenlange afwezigheid op de huidige Motörhead concerten.

avatar van ricardo
Ik weet niet wat de beste Motorhead concert registratie is, maar zoek eigenlijk de beste beeldkwaliteit in combinatie met virtuositeit en met de meeste energie. Weet niet of stage fright of everything louder than everyone else nog betere live cd,s zijn.

Mijn voorkeur heeft een compleet concert en geen intervieuws of achter de schermen spul, of flitsen van verschillende concerten.

avatar van B.Robertson
25 & Alive Boneshaker voldoet aan de criteria, vind ik zelf een uitstekend gespeeld en opgenomen concert, compleet met gastartiesten als "Fast" Eddie Clarke en Brian May. Geen interviews etc. tussendoor, extra materiaal staat apart in het menu. Het concert is aaneengesloten.

Stage Fright ken ik eerlijk gezegd niet.

Everything Louder Than Everyone Else is voor een tientje wel verkrijgbaar. Niet in kleur, geen volledig concert en met interviews tussendoor. Wel een interessante setlist.

avatar van Sinner
Voor mij is Stage Fright de beste Motorhead live dvd. Dat is destijds opgenomen voor de 30ste verjaardag van de band en heeft een uitstekende setlist en wat mij betreft geweldig geluid en dito beeldopnames. Voor een pleuro of 15 scoor je hem tegenwoordig wel. Als ik een dvd van de band opzet is het geheid deze. Het wordt ook niet onderbroken door interviews (...want daar heb ik dus over het algemeen ook een hekel aan).

25 & Alive Boneshaker is wat mij betreft degene die na Stagefright de band op haar best laat zien. Geluidskwaliteit is ietsjes minder maar verder is het gewoon een uitstekend concert, en al die gasten maken het een leuk geheel.

Everything Louder vind ik verwaarloosbaar - dat (voornamelijk) zwart / wit kan ik echt niets mee. Dat is geinig voor een clipje of zo maar niet voor een hele dvd - en het is geen volledig concert. Je hebt ook nog Best of Motorhead maar dat zijn dus gewoon de studioversies met live beelden eroverheen (als ik me niet vergis is al dik een jaar of 10 terug dat ik die nog gezien heb).

avatar van B.Robertson
Everything Louder heeft No Voices in the Sky, Angel City en Love Me Forever als waarde voor mij, die nummers staan nergens anders live op. Voor de rest niets nieuws, alles staat ook elders op hun liveplaten.

Stage Fright is wel in bezit van mijn famillie, maar met Motörhead schaf ik het liever zelf een keer aan.
En dan heb je ook nog de oude vhs The Birthday Party. Heb er de cd van, ook op dvd uitgebracht.

avatar van ricardo
Ik heb op youtube de complete concerten van stagefright gezien, een opname uit 2005 volgens mij, en 25 & alive boneshaker, volgens mij uit 2001 of 2002. Ik vind het geluid op stagefright een stuk beter, maar op boneshaker vind ik de beeld kwaliteit weer beter, of beter gezegd de opnamen komen wat rustiger over, want op stagefright, gaat het van het van de ene naar de andere hoek.

De beeldkwaliteit van deze vind ik nog beter dan die 2 anderen, en zelfs het geluid ook, maar het is net wat sinner zegt, de stem van lemmy hoor je bijna niet in vergelijking met die andere 2 opnamen.

Ik denk toch dat stagefright mijn favo dvd van deze band is, ondanks het vele wisselen van beelden in snel tempo, maar anderzijds past dat ook weer goed bij de muziek.