Placebo - B3 EP (2012)

Label: Vertigo

1. B3 (4:14)
  2. I Know You Want to Stop (3:06)
  3. The Extra (4:26)
  4. I Know Where You Live (5:17)
  5. Time Is Money (7:21)
avatar van sjoerd148
Eindelijk weer nieuw werk van Placebo. In de loop van volgend jaar verschijnt er een compleet nieuw album. Kijk er naar uit

Volgens mij is het label Universal, want onlangs heeft Placebo een deal getekend met deze maatschappij. Waarom staat deze EP niet tussen de discografie van Placebo ?

avatar van Sunderland
sjoerd148 schreef:

Klopt, ik heb de info van de Duitse Amazon en in Duitsland wordt het uitgegeven door Verigo Berlin, onderdeel van Universal. Dus het mag ook Universal worden.

Bij mij staat de EP overigens gewoon in de discografie van Placebo.

Sunderland schreef:

Bij mij staat de EP overigens gewoon in de discografie van Placebo.

Hier nu ook. Dank voor toevoegen.

avatar van stoepkrijt
Wat een lelijke, maar typische Placebo-hoes!

Wat kijk ik hier naar uit zeg! Van mij mag hun nieuwe werk in de lijn liggen van Meds en Battle for the Sun, maar deze hoes doet me vermoeden dat ze wat meer teruggrijpen op hun eerdere werk. Vraag me niet om dit uit te leggen, het is gewoon een raar onderbuikgevoel

avatar van stoepkrijt
Het eerste materiaal is al te beluisteren op Soundcloud!

avatar van Joy4ever
Het titelnummer B3 in zijn geheel op Joetoep beluisterd. Geweldig nummer!! Ik kijk reikhalzend uit naar deze EP. En uiteraard naar het nieuwe album van volgend jaar. Topband.

Wou hem bestellen via de site van Placebo, BAM uitverkocht!
Gelukkig loopt het in ons Belgenlandje niet zo'n vaart als het om muziek gaat en heb hem dus nog mooi ergens anders online kunnen bestellen.

Ben overigens erg benieuwd! Wat ik hoorde op hun website klonk alvast veelbelovend!

Wachten geblazen dus

Kostiaan schreef:
Wou hem bestellen via de site van Placebo, BAM uitverkocht!

Wachten geblazen dus

Bij Wow HD besteld ook nog op voorraad daar, en niet duur.

avatar van coldwarkids
Elk album van Placebo vind ik top! Het is daarom teleurstellend dat ze met deze EP komen. Ik vind het zeer matig en wacht gewoon geduldig op een nieuwe plaat. Laten we hopen dat ze dan hun lijn doorzetten van de vorige albums.

Vanaf album 2 was dat een dalende lijn, dus doe maar niet...

avatar van coldwarkids
Dan vind jij deze EP goed. Het neigt meer naar hun eerste sound. Vind ik

avatar van yKriistian
Iets te veel van verwacht misschien, maar wat Coldwarkins zegt klopt wel.

avatar van Joy4ever
Titeltrack B3 is echt een waanzinnig goed nummer! Alleen het intro al met die drums . Heerlijk opzwepend nummer en heerlijk gezongen door Molko. Hoort zeker tot de betere Placebo nummers. Maar ik ben vooral erg onder de indruk van het slotnummer Time is money. Wat een prachtig nummer.

Prima EP van Placebo.
B3 is een zeer sterk nummer. Hopelijk de voorbode van het nieuwe album. The Extra kan ik niet helemaal begrijpen.

avatar van starsailor
Lekker EP'tje van Placebo.
3 sterke nummers waarvan ik I Know Where You Live ijzersterk vind (met een gitaarlijn die me aan het debuutalbum doet denken).
B3 is echt een single en is de Placebo die we gewend zijn van de laatste albums.
Time & Money heeft een bepaalde rauwheid die ik nog niet eerder heb gehoord bij Placebo. Lekker.
Track 2 en 3 doen mij niet veel.

avatar van Gringo_m
Dat "I Know Where You Live" is inderdaad erg goed met die gitaarlijn.
De coupletten van "B3" lijken heel erg op een ouder nummer van Placebo waar ik maar niet kan opkomen, verder een lekker nummer.
Time is Money is ook goed alleen duurt hij net te lang waardoor de spanningsboog wegvalt.
Nr 2 en 3 zijn niemandsdalletjes zoals er op elke Placebo cd altijd een paar staan.
Al met al een leuke voorbode voor een nieuwe cd?

avatar van Gringo_m
Ben er achter: "B3" is een rippoff van "Special Needs" en niet zo'n klein beetje ook.

avatar van Joy4ever
Time is happy ever after en Love claims to have the answer

Me like

Gringo_m schreef:
Special Needs

Is wel mijn favoriete Placebo nummer

Gringo_m schreef:
Special Needs

Dit wou ik hier net komen neerpennen!

Andere nummers klinken wel erg origineel, een beetje een mix van zowel hun vroeger als later werk. Kan er alleszins van genieten en ben blij dat er na 3j eindelijk wat nieuw materiaal uit is!

avatar van FRNKY
B3 had zo op Battle for the Sun kunnen staan, in dat opzicht niks nieuws. Ik ben nog niet echt onder de indruk.

I Know You Want to Stop is bijna een kinderversje. Verschrikkelijk.

avatar van FRNKY
Dat constante in stapjes uitrekken van z'n stem gaat me ook tegenstaan. Dat deed-ie vroeger ook wel, maar vanaf BFTS heb ik het idee dat hij het anders gewoon niet meer kan behappen, dat hij de uithalen niet meer haalt.

Twee goede nummers van de vijf maakt 2 sterren.

avatar van Halewijn
Ik heb totaal geen reden om negatiefte zijn over deze plaat, zoals sommige azijnpissers hier..;-)
Misschien zijn de nummers niet supernieuw in sound...maar ik vind het voor een EP zeker niet slecht (beste nummers komen straks gewoon op de cd)
Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe cd en zal deze tot die tijd lekker veel draaien!

avatar van stoepkrijt
Ik ben het volledig eens met Halewijn. Op deze ep valt zo goed als niets aan te merken. In ieder geval: hier valt niet meer op aan te merken dan op een gemiddeld Placebo-album. Natuurlijk is het niet perfect en had er her en der wat verbeterd kunnen worden, maar het is allemaal niet erg noemenswaardig. Dit zijn gewoon vijf sterke liedjes, niet meer en zeker niet minder. Geen reden tot klagen dus, zeker niet voor een ep.

DjFrankie (moderator)
I Know Where You Live is geweldig, 5 nummers nummer 2 vind ik weinig aan 1 ster eraf blijven er 4 juweeltjes over. Dus 4 sterren. Laat de nieuwe cd maar komen !!

avatar van Korreltje Zout
B3 en I Know Where You Live zijn helemaal prima.
Ruime dikke voldoende dus voor deze eepee.