Pig Destroyer - Book Burner (2012)

Label: Relapse

1. Sis (1:16)
  2. The American's Head (0:50)
  3. The Underground Man (0:32)
  4. Eve (1:17)
  5. The Diplomat (3:01)
  6. All Seeing Eye (0:43)
  7. Valley of the Geysers (2:22)
  8. Book Burner (0:41)
  9. Machiavellian (1:14)
  10. Baltimore Strangler (3:24)
  11. White Lady (1:27)
  12. The Bug (3:11)
  13. Iron Drunk (1:46)
  14. Burning Palm (1:55)
  15. Dirty Knife (1:15)
  16. Totaled (0:43)
  17. Kamikaze Heart (1:37)
  18. King of Clubs (1:07)
  19. Permanent Funeral (4:15)
avatar van bennerd
Harde plaat! Veel rechtlijniger dan Phantom Limb (dat ik nog net dat tikje beter vind), maar wel een sterk rechtdoorzee beukfestijn. Pig Destroyer blijft een van de interessante grindcorebands sinds het ontstaan van het genre.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb hier heel erg veel zin in. Er is al een versie met lage kwaliteit op het internet te vinden dus ik wacht even. De 3 nummers die zijn vrijgegeven (The Diplomat, Baltimore Strangler en Burning Palm) voorspellen veel goeds.

Ben, ik kom je steeds vaker tegen bij dezelfde albums.

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels is dit album in hoge kwaliteit volledig op NPR te beluisteren. Ik ga hem dadelijk beluisteren, zeer benieuwd!

avatar van Don Cappuccino
Inderdaad een stuk rechtlijniger dan Phantom Limb, al zijn de tegendraadse riffs van Scott Hull in vol ornaat te horen. Dit is grindcore met een heerlijke groove en herkenbaarheid, daar kunnen nog veel bands in dat genre aan zuigen. En het schijfje is echt hondsbrutaal, wat een kracht! Adam Jarvis (de nieuwe drummer) speelt geweldig en ondersteunt de riffs van Hull op een mooie manier. Ook de bijdrages van Katherine Katz op Eve en The Bug zijn geweldig, wat een strot heeft die vrouw! 4 sterren voor Book Burner.

avatar van andnino
Wat mij betreft de beste Pig Destroyer tot nu toe. Dat heeft er natuurlijk deels mee te maken dat ik de vorige albums allemaal wel goed maar niet echt geweldig vond, en dat ik een enorme fan van Adam Jarvis ben. De man speelt werkelijk het dak eraf, zo heerlijk snel, strak en divers. Meer recht voor je raap dan Phantom Limb is het wel, en daar houd ik wel van bij grindcore. Als ik echt ingewikkelde muziek wil luisteren, wend ik mij wel tot andere subgenres.

avatar van bennerd
Grindcore leent zich mijn insziens perfect als ingewikkelde muziek, maar dan heet het vaak 'mathcore' Phantom Limb is nog steeds een van de betere grindcoreplaten, omdat het ondanks het meer ingewikkelde gedoe toch het grind-gevoel behoudt.

Brooklyn Dodger
Nou ja grindcore.... Grindcore als basis maar als normaal slingert pig destroyer weer alle kanten in. Recht door zee is het wel maar ik krijg gewoon vaak het gevoel dat ze proberen van meesterwerken Miss Machine en de band daughters de grindcore versie willen maken. Beetje jammer maar daartegen een goed album van een altijd interessante band.

avatar van hond racisme
Geniaal metal, deathcore, grindcore album. Hoor ik hier en daar wat noise, vooral in de intro's, afgewisseld met wat sampletjes, meestal uit nostalgische films veronderstel ik, en gewoon heerlijk bruut, kogel door de kop en afgemaakt. Pig Destroyer is één van de enige metal bands die mij echt genoeg weet te boeien om intensief naar te luisteren. Zelfs zonder vocals zou dit album beestig as fuck zijn.

avatar van essence
Fantastisch album. Een kopstoot heten ze dat.
En nu ga ik een boom omzagen of ergens een muur afbreken ofzo ...

avatar van venderkets
LEKKER RAMMEN.