Prince - Girl 6 (1996)

2. Pink Cashmere (5:40)
  3. Count the Days (3:55)

met New Power Generation

4. Girls and Boys (5:13)
  5. The Screams of Passion (5:26)

met The Family

6. Nasty Girl (5:31)

met Vanity 6

7. Erotic City (3:26)

met Sheila E.

8. Hot Thing (6:14)
  9. Adore (4:20)
  10. The Cross (4:45)
  11. How Come U Don't Call Me Anymore? (3:53)
  12. Don't Talk 2 Strangers (3:11)
  13. Girl 6 (4:05)

met New Power Generation

Beetje rare verzamelaar die als soundtrack moest dienen bij de film Girl 6 van Spike Lee.
Juweeltjes hier zijn o.a. Pink Cashmere, How Come U Don't Call Me Anymore ? en Erotic City.

avatar van Kos
Kos
Het past wel heel goed bij de film vond ik.

EVANSHEWSON
aERodynamIC schreef:

Denk er zowat hetzelfde over !

Erotic City is een kanjer van een funksong !

3.5 sterren voor deze wat wisselvallige compilatie !

Beetje vreemd, maar wel lekker... zeker tijdens een feestje thuis met Prince-minded vrienden.

avatar van Reijersen
'Erotic City' is het enige leuke wat dit album te bieden heeft. Verder vind kan het me totaal niet boeien. Het klinkt allemaal zo uitgekauwd, zo op de automatische piloot. Jammer.

2 sterren.

avatar van Twinpeaks
Vaag allegaartje .Rare samenstelling en niet representatief.De niet eerder gereleasde tracks zijn wel aardig ,maar zeker niet meer dan dat.Toch nog een voldoende voor Erotic City,Girls And Boys en Hot Thing.En het magistrale The Cross niet te vergeten.

avatar van FunkStar
Leuk verzamel cdtje is er gemaakt voor de film Girl 6.
Met Girls And Boys, Erotic City, Hot Thing en How Come U Don't Call Me Anymore? Ook leuk dat Nasty Girl van Vanity 6 hier opstaat!

avatar van vin13
The Cross is mijn favoriete Prince song, maar de rest van deze cd is onevenwichtig.

avatar van lennon
Leuk voor de verzameling, en het nummer Don't talk to strangers, wat niet op een ander Prince album staat is aardig.
2e song wat niet op een ander album staat valt me echt tegen: Girl 6..

Draai 'm eigenlijk nooit.

avatar van goldendream
Een overbodig album. 'The Cross' blijft een prachtig nummer, maar past hier totaal niet op.

1 ster

avatar van Funky Bookie
Een overbodige verzamelaar. Je kan echter niet ontkennen dat er geen slecht nummer op staat.
Puur naar de muziek kijkend is de score dus belachelijk laag.

avatar van lennon
Funky Bookie schreef:
Puur naar de muziek kijkend is de score dus belachelijk laag.

Geen één? Girl 6 ook niet?

Mijn lage score is gebaseerd op de hele cd. Rare compilatie. De afzonderlijke nummers zijn natuurlijk wel in orde.

avatar van Funky Bookie
Eén minder nummer op 13 tracks lijkt me niet slecht.
Het is uiteindelijk een soundtrack. Ik zie het ook niet echt als een Prince album.

avatar van Darkzone
Toch wel een erg lekkere soundtrack/verzamelaar vind ik. Gelijk weer een handvol nieuwe Prince-tracks ontdekt. Nasty Girls klinkt al een halve cover van Janet's Nasty. En Pink Cashmir blijft een prachtig nummer. Is geloof ik nooit echt een hit geweest. Zonde. En Adore (incl live-opening) komt hier beter tot zijn recht dan op SOTT.
Overigens kloppen de opgegeven tijden van de tracks helemaal niet.

Darkzone schreef:
Nasty Girls klinkt al een halve cover van Janet's Nasty.

Ware het niet dat Nasty Girls uit 1982 is, dus dan zou het andersom zijn.

avatar van Darkzone
Funky Bookie schreef:

Ware het niet dat Nasty Girls uit 1982 is, dus dan zou het andersom zijn.

Dat zou zomaar kunnen natuurlijk. Ik was er niet bij.

avatar van KJvelo01
Een beetje vreemd, maar wel lekker. Dat is mijn afdronk van deze music score. Zou deze film nog ergens te zien zijn? Ben wel benieuwd hoe de songs het dan doen.