Rondo' Veneziano - Rondo' Veneziano (1980)

Italiƫ
Label: Baby

1. Rondo' Veneziano (3:30)
  2. Tramonto Sulla Laguna (3:35)
  3. San Marco (3:20)
  4. Allegro Veneziano (3:10)
  5. Giochi D' Acqua (3:41)
  6. Colombina (3:05)
  7. Notte Amalfitana (4:48)
  8. Andante Veneziano (4:12)
  9. Danza Mediterranea (5:00)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Passend debuut van Rondo' Veneziano, het Italiaanse kamer-orkest die klassieke muziek nieuw leven inblaast door het te combineren met modernere instrumenten. De groep speelt originele en voornamelijk eigen composities met een modern geluid.
Het is leuke muziek, maar eentje waar je zin in moet hebben. Geldt voor praktisch alles natuurlijk, maar in het specifieke geval geldt het voor mij wel voor de muziek van RV.
Ten tijde van toen dit album uitkwam, zal het zijn ingeslagen als een bom, aangezien waarschijnlijk niet eerder muziek als deze was uitgebracht in die stijl.
Tegenwoordig is het natuurlijk allang niet verrassend meer, maar dat geeft ook eigenlijk niet.
Als je ervan houdt, doet het er niet toe.
Zelf vind ik het vallen in de categorie 'leuk' en soms pakkend en goed, maar verder dus niet meer dan leuk.
Echter valt dit album me persoonlijk toch tegen, vergeleken met bijvoorbeeld Rondo' Veneziano - Concerto Futurissimo (1984), mijn kennismaking met RV.
Komt waarschijnlijk door het feit dat dit album qua stijl exact hetzelfde klinkt, alleen vind ik de nummers hier niet zo sterk. Waarschijnlijk heb ik dan ook het idee dat e.e.a. met latere albums beter zou uitpakken. De muziek ligt me op dit debuut gewoon minder.
Ik mis in ieder geval de grip die een album als Concerto Futurissimo wel op mij kreeg. Tevens vind ik dit album ook een stuk minder afwisselend.
De beste nummers zitten aan het begin met het titelnummer en het schitterende "Tramonto Sulla Laguna". Vanaf nummer 3 begin ik langzamerhand m'n aandacht te verliezen totdat het album is afgelopen en ik allang wat anders aan het doen ben. Wat dat betreft is deze muziek ook prima geschikt voor op de achtergrond tijdens bijvoorbeeld het opruimen van de woonkamer.
RV heeft nochtans met dit album niet veel indruk op me gemaakt, maar ik laat me toch verleiden door meer van ze te beluisteren. Immers is het leuke muziek, waarmee eigenlijk absoluut niets mis mee is. Betreffende dit album, zal ik voornamelijk terugkomen op degenen die me het meest bevallen, al zijn dat er in dit geval dus niet zoveel.
Ach, volgende keer beter !

avatar van Bert Wasbeer
James last ontmoet ELO ofzoiets. Meegelopen uot de kringloop door de hoes. Vond die hoes uiteindelijk leuker dan de muziek maar het is een krappe voldoende al met al.