Paul Elstak & Partyraiser - Back from the Dead (2012)

Dance
Label: Offensive

1. Paul Elstak en Partyraiser - Back from the Dead (4:08)
  2. Paul Elstak - Bad Girl (4:43)
  3. Partyraiser en Scrape Face - On A Mission (5:30)
avatar van Hellblazer
De eerste samenwerking tussen de twee heren. Beiden behoorlijk bekend en vooral voor de liefhebber weggezet. Paul Elstak is zowel als DJ en producer bekend. Wie kent hem niet? Partyraiser is vooral bekend als DJ en heeft vooral z'n naam te danken aan de techniek waarop hij mixt; snel en uptempo. Dit is meer een sampler van het aankomende album van Paul Elstak en Partyraiser, die eind dit jaar zou uitkomen. Ik verwacht er niet zoveel van, deze stijl ligt me niet meer zo. En stiekem ben ik daar best blij mee.

Back From The Dead is vrij snel en helaas ook vrij saai. Niet meer aan mij besteed dit soort tracks. Echt zo'n typisch uptempo trackje met een standaard screech en geinig sampletje die je maar net leuk moet vinden. Vrij kaal nummer eigenlijk, te leeg vind ik zelf.

Bad Girl is iets beter, maar alsnog niet iets wat ik zomaar eens zou opzoeken om te luisteren. Typisch Paul Elstak dit, alleen (gelukkig) geen hooligan vocalen. Ook dit nummer is aan de vlotte kant, typisch feestnummer wat dat betreft. De sampletjes zijn leuk geplaatst en dat geluidje wat na de eerste break erin komt is wel aan te horen. Bij de melodie gaat het enigszins mis. Simpel kort deuntje en geen synth die ik lekker vind klinken. De melodie die in de intro en outro te vinden is vind ik dan veel minder vervelend.

On A Mission kende ik van een Masters of Hardcore CD'tje, alleen die was natuurlijk een stuk korter. Best leuk nummer dit, niet echt bijzonder of memorabel, maar het is geen straf om te horen. Wat ik vooral best goed aan deze track vind is de energie die tot stand komt na de ietwat cheesy break. Kort doch cool sampletje gelooped en samen met die lompe kick klinkt het best lekker.

Tja, niet erg om eens te horen, maar ik zie verder niet een reden om die nogmaals op te zetten.
2.5*