Rick James - Street Songs (1981)

Funk / Soul
Label: Gordy

1. Give It to Me Baby (4:09)
  2. Ghetto Life (4:23)
  3. Make Love to Me (4:49)
  4. Mr. Policeman (4:19)
  5. Super Freak (3:25)
  6. Fire and Desire (7:22)

met Teena Marie

7. Call Me Up (3:56)
  8. Below the Funk (Pass the J) (2:40)
  9. Give It to Me Baby [12 Inch Mix] * (5:45)
  10. Give It to Me Baby [Instrumental] * (6:51)
  11. Super Freak [12 Inch Mix] * (7:10)
  12. Super Freak [Instrumental] * (3:33)
  13. Introduction [Live] * (1:46)
  14. Ghetto Life [Live] * (4:20)
  15. Big Time [Live] * (7:07)
  16. Come into My Life [Live] * (4:14)
  17. I'm a Sucker for Love [Live] * (8:27)

met Teena Marie

18. Square Biz [Live] * (7:00)
  19. Fire It Up [Live] * (3:34)
  20. Love Gun [Live] * (5:42)
  21. Do You Want Some Funk? (Interlude) [Live] * (2:21)
  22. Mary Jane [Live] * (10:39)
  23. Super Freak [Live] * (4:21)
  24. You and I [Live] * (11:48)
  25. Give It to Me Baby [Live] * (6:05)
Rick's meest succesvolle album, maar naar mijn mening niet zijn beste (Come Get It).
De hitsingles hier zijn Give It To Me Baby en natuurlijk Super Freak, mijn favoriet is Ghetto Life. De andere nummers zijn niet goed genoeg om Street Songs zijn beste te noemen.

avatar van snoopy
give it to me baby is echt een heerlijk nummer man

avatar van snoopy
R.I.P. 1948-2004

avatar van monique
ik vind superfreak een gaaf nummer,de rest van dit album ken ik niet,helaas dat hij in 2004 is overleden,want hij maakte goede muziek

Aww, this is the shit... Rick James is gewoon een genie.

mes-one
CaliGirl_xx schreef:
Aww, this is the shit... Rick James is gewoon een genie.

Beetje miskend inderdaad.

Ghetto Life is zooo sterk.

avatar van Reijersen
Rick James is een geniale meestergek. Oftewel zo gek als een deur, maar muzikaal vaak erg interessant. Best leuk cd'tje dit, maar het luistert net allemaal te makkelijk weg om echt hoogstaand te zijn.

3,5 ster.

EVANSHEWSON
Superfreak natuurlijk, daarvan ken ik hem. Mc Hammer maakte er iets anders van, toch ? Can't Touch This of zoiets ?

Geef mij maar het origineel dan van James. Helaas, ken ik buiten dat nummer niets, heeft die man nog leuke nummers ?

avatar van T.O.
Check de video van Give It To Me

|Joël|
Ik hoor net Give It to Me Baby, dat nummer is later gesampled door DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince in I'm All That (Homebase (1991)).

avatar van Poeha
EVANSHEWSON schreef:

Probeer het nummer Glow eens te vinden, Evans.
Dat is echt zijn meesterwerk, wat mij betreft.

Gewldige grooves kon die man maken!en ijzersteke melodieen ook!
van alle zwarte mainstream danspopin die tijd is dit een van de albums die erboven uit steekt!

avatar van jellorum
Rick James, één wereldhit en dan niets meer....dacht ik, typisch een artiest met 1 goed nummer en dan niets meer maar ik heb intussen
Give It To Me Baby en Ghetto Life leren kennen, naast het overbekende en geniale Superfreak natuurlijk. Ik moet eerlijk zeggen dat die beide nummers met gemak daarnaast kunnen staan.
Het swingt en is gewoon heel erg dansbaar allemaal...
1000x liever dergelijke muziek op een feestje dan de tegenwoordige r'n'b stront die we met bakken over ons heen gekieperd krijgen....

avatar van judgepaddy
Dus toen Bootsy hem een "Funk Wannabe" noemde was dat niet terecht?

jellorum schreef:
Het swingt en is gewoon heel erg dansbaar allemaal...
krijgen....

HAHAHAHASHA!!!
jij bent 10 jaar te laat geboren beste kerel!!

avatar van principal2000
Lekker album van de man met aparte haardracht en kledingkeuze. Keep the funk coming. Helaas kan hij dat nu al een tijdje niet meer doen.

stuart
Super Freak...(Temptations Sing !!)....

P.S. zie de video....I really like to taste her...

avatar van Mu_sic_bre_ker
rick james for live

dat niemand fire & desire al heeft vermeld, wat een klassieker

avatar van frolunda
Ik ben niet echt een liefhebber en al zeker geen kenner van Funk maar als het dan eens zover is is dit één van de eerste gegadigden.Allemaal prima nummers,alleen Make love to me is een wat zwakkere broeder.

avatar van dennisversteeg
Rick is alweer ongeveer tien jaar niet meer onder ons, maar dankzij Superfreak (en MC Hammer) zal hij voortleven bij het grote publiek. Dit album bevat dat nummer en het is uitstekende funk-pop met een heerlijk helder geluid. De expanded edition is helemaal de moeite waard met een paar 12" versies van de singles en een prima concert uit 1981.

avatar van frolunda
Ik las gisteren dat Rick James toen hij tijdelijk naar Canada was gevlucht om zijn dienstplicht te ontlopen een tijdje in een band met Neil young heeft gezeten.Zijn daarna muzikaal wel heel verschillende wegen gegaan.
Hoe dan ook Street songs blijft een klassieker in zijn genre en een erg lekker album om zo nu en dan eens op te zetten.Alleen de twee mierzoete ballads vind ik een stuk minder.

Schijnt overigens dat Stevie Wonder mondharmonica speelt op Mr. Policeman.