Mary Gauthier - Live at Blue Rock (2012)

Roots
Label: Proper

1. Your Sister Cried (5:02)
  2. Last of the Hobo Kings (6:29)
  3. Blood Is Blood (5:19)
  4. Cigarette Machine (5:17)
  5. Our Lady of the Shooting Stars (4:11)
  6. The Rocket (4:55)
  7. Karla Faye (5:55)
  8. I Drink (4:21)
  9. Sugar Cane (5:31)
  10. Drag Queens in Limousines (6:03)
  11. Wheel Inside the Wheel (14:57)
avatar van erwinz
Live-platen zijn meestal behoorlijk overbodig, maar deze van Mary Gauthier is intiem, emotievol, indringend en boven alles erg mooi.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Mary Gauthier - Live At Blue Rock - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Tourdata
23 oktober 2012 Westwoud (NL) De Schalm
24 oktober 2012 Amen (NL) De Amer
25 oktober 2012 Haarlem (NL) Patronaat

avatar van potjandosie
Mary Gauthier had er 6 reguliere albums opzitten, waarna dit fraaie live album van haar verscheen.

10 nummers die in studio versies eerder op de volgende albums werden uitgebracht:

5,7,8 en 10 van "Drag Queens In Limousines"
1, 11 en de bonustrack 12 No Mercy van het gelijknamige album
9 van "Filth and Fire"
2 van "Between Daylight and Dark"
3 van "The Foundling"

aangevuld met 2 niet eerder uitgebrachte "nieuwe" nummers van singer/songwriter Fred Eaglesmith, de Canadees van Friese afkomst Fred Elgersma, track 4) Cigarette Machine en 6) The Rocket, waarvan de laatste de meeste indruk maakt

mooi, intiem uitgevoerd met "kale" versies, waarbij haar stem en akoestische gitaarspel spaarzaam wordt aangevuld met uitsluitend fiddle en percussie, waardoor dit album inderdaad als een huiskamerconcert aanvoelt.

less is more. meer moet dat niet zijn, zoals men dat in Vlaanderen pleegt te zeggen, maar toch ervaar ik dit live album als geheel iets minder dan haar voorgaande 4,5 sterren albums "Filth & Fire", "No Mercy" en "The Foundling".

Album werd geproduceerd door Patrick Granado
Recorded at Blue Rock Artists Ranch, Wimberly, Texas
("the finest live music listening room in a private home in America")

Mary Gauthier: guitar, harmonica, vocals
Tania Elizabeth: fiddle, vocals, percussion