Gentle Giant - I Lost My Head (2012)

Alternatieve titel: The Chrysalis Years 1975-1980

Label: EMI

1. Just the Same (5:34)
  2. On Reflection (5:42)
  3. Free Hand (6:12)
  4. Time to Kill (5:07)
  5. His Last Voyage (6:26)
  6. Talybont (2:42)
  7. Mobile (5:01)
  8. 1976 Intro Tape (1:26)
  9. Just the Same [John Peel Session] (5:59)
  10. Free Hand [John Peel Session] (6:05)
  11. On Reflection [John Peel Session] (5:44)
  12. Give It Back [International 7" Mix] (3:46)
  13. I Lost My Head [7" Mix] (3:26)
  14. Interview (6:54)
  15. Give It Back (5:11)
  16. Design (5:00)
  17. Another Show (3:29)
  18. Empty City (4:23)
  19. Timing (4:52)
  20. I Lost My Head (6:59)
  21. Two Weeks in Spain (3:07)
  22. I'm Turning Around (4:01)
  23. Betcha Thought We Couldn't Do It (2:25)
  24. Who Do You Think You Are? (3:36)
  25. Mountain Time (3:26)
  26. As Old as You're Young (4:24)
  27. Memories of Old Days (7:21)
  28. Winning (4:17)
  29. For Nobody (4:04)
  30. Just the Same / Proclamation [Live] (11:15)
  31. On Reflection [Live] (6:21)
  32. Excerpts from Octopus [Live] (15:40)
  33. Funny Ways [Live] (8:31)
  34. The Runaway / Experience [Live] (9:32)
  35. So Sincere [Live] (10:20)
  36. Free Hand [Live] (7:40)
  37. Sweet Georgia Brown [Live] (1:20)
  38. Peel the Paint / I Lost My Head [Live] (7:13)
  39. Words from the Wise (4:14)
  40. Thank You (4:49)
  41. Giant for a Day (3:49)
  42. Spooky Boogie (2:54)
  43. Take Me (3:36)
  44. Little Brown Bag (3:28)
  45. Friends (2:00)
  46. No Stranger (2:30)
  47. It's Only Goodbye (4:18)
  48. Rock Climber (3:52)
  49. Thank You [7" Single Edit A] (3:49)
  50. Words from the Wise [7" Single Edit B] (3:04)
  51. Convenience (Clean and Easy) (3:13)
  52. All Through the Night (4:22)
  53. Shadows on the Street (3:16)
  54. Number One (4:47)
  55. Underground (3:48)
  56. I Am a Camera (3:32)
  57. Inside Out (5:52)
  58. It's Not Imagination (3:57)
avatar van freakey
precies alle cd's die ik nog niet had in 1 pakketje voor zo'n € 20,--!!

avatar van Stalin
freakey schreef:
precies alle cd's die ik nog niet had in 1 pakketje voor zo'n € 20,--!!

Ondanks jou groteske muziekcollectie zijn er dus toch nog albums die zelfs jij niet hebt

avatar van freakey
Nu, dit is alvast opgelost.....

Leuk dat je nog niks van ze had, maar je kan toch beter de 'power and the glory' als geheel draaien; magnifiek album (niet al te GG moeilijk ). Dan dit verzamel gebeuren: leuk maar blijft toch onsamenhangend.

marcello schreef:

Klopt niks van wat je zegt: 1 ik heb ALLES van voor deze box, dus ook Power and the glory, en NIKS van wat hier is verzameld.... 2 Dit is helemaal niet onsamenhangend maar een verzameling van alle Chrysalis opnamen in chronologische volgorde, aangevuld met unreleased tracks.... veel samenhangender kun je het niet doen lijkt me....

Leuk pakketje, maar de voornaamste studioalbums (Free Hand en Interview) heb ik onlangs in de respectievelijke deluxe-versies aangeschaft. De live-cd volgt z.s.m.

avatar van Brunniepoo
De prijs-kwantiteitverhouding van deze box is in ieder geval uitstekend: voor twee tientjes zes albums van Gentle Giant.

Kwalitatief loopt het allemaal vrij ver uiteen, waarbij de drie laatste studio-albums mij niet zo konden boeien. Ook voor de bonustracks hoef je mijns inziens deze box niet aan te schaffen.

Als je echter nog niets van ze hebt dan is alleen voor Free Hand, Interview en (vooral) Playing the fool dit boxje zijn geld al meer dan waard!

Fijn is dat.

Koop je eerst twee peperdure deluxe-items van hetzelfde materiaal (stereo en 5.1-mixen), knallen ze er hier weer wat bonustracks achter...
Platenbaas Derek Shulman heeft sinds het uiteenvallen van de band blijkbaar het een en ander opgedaan over financiën...

Maar dat terzijde, ik dacht hier nog in de auto over na: Hoe kan een band die, in de context van dit setje, klassiekers als Playing The Fool, Free Hand en Interview maakt in godsnaam vervallen tot de nondescripte spierballenrock van Civilian?
Hoe raakte een band die, gezien de composities, toch wel degelijk intelligente, integere en verdomd knap in elkaar stekende muziek kan maken zo extreem uit het lood geslagen door de komst van punk en new wave?

avatar van Brunniepoo
De bonustracks hadden ze inderdaad best bij kunnen voegen op de dvd-a's van de deluxe editions, maar nogmaals: je mist er niet zo veel aan. Heb verder eigenlijk geen idee hoe de verkrijgbaarheid van die John Peel-session was/is. Misschien zijn ze er vanuit gegaan dat veel fans die al hadden?

Weet overigens niet hoe veel de bands (of in dit geval wellicht Shulman) te zeggen hebben over de samenstelling van EMI-boxen als deze.

avatar van Gert P
Mooie box voor 17 euro.
Als ze nu de eerste 6 ook zo uitbrengen zal ik tevreden zijn.
Dit is toch geen verzamelaar?

avatar van Brunniepoo
Ik denk dat die eerste zes op eigen kracht nog wel genoeg verkopen en daarnaast zijn de maatschappijen waarbij die zijn uitgebracht (WWAL, Vertigo) volgens mij geen onderdeel van EMI, die de initiaftiefnemer voor dit soort boxjes is.

Lijkt me overigens wel een verzamelaar, tenminste, het is in ieder geval het label dat het meest in de buurt komt.

Lastig om deze set te beoordelen. Interview geef ik 4,5*, verdient deze dan minder? Aan de andere kant: kun je 4,5* geven voor twee matige albums als Giant for a Day en Civilian? Zeker is in ieder geval dat je genoeg waar voor je geld krijgt en snel de helft van Gentle Giants platen in huis hebt.