Dog Is Dead - All Our Favourite Stories (2012)

Label: Atlantic

10. Any Movement
avatar van RoyDeSmet
'Heal It' doet me een beetje aan Noah and the Whale denken

Brother George
Hands Down, Two Devils, Talk Through the Night, stuk voor stuk ijzersterke popsongs.

avatar van handeman
sterk!

Gezien als voorprogramma van Two Door Cinema Club in de AB eergisteren en ze hebben mij verbaasd.

avatar van Pietro
In de tijd dat ik nog regelmatig luisterde naar Pinguin Radio, kwam de fijne track Teenage Daughter zo nu en dan langs. Het nummer heeft in 2013 op nummer 1 (of eigenlijk -1) gestaan in de Graadmeter en trok direct mijn aandacht.

De band uit Nottingham trekt de lijn van dit prima nummer door op haar debuutalbum, waar verder ook songs als Glockenspiel Song en Talk Though the Night tot de hoogtepunten behoren. Pakkende, niets-aan-de-hand indie pop die ik graag van tijd tot tijd eens opzet. Vooral Teenage Daughter tilt deze plaat nog wel naar een ruime voldoende: 3,5*