Taj Mahal - World Music (1993)

Blues / Wereld
Label: Columbia

1. When I Feel the Sea Beneath My Soul (3:07)
  2. My Ancestors (4:06)
  3. Slave Driver (2:44)
  4. West Indian Revelation (6:59)
  5. Kalimba (1:41)
  6. Desperate Lover (2:46)
  7. Clara (St. Kitts Woman) (4:04)
  8. Cajun Waltz (6:04)
  9. Roll, Turn, Spin (4:46)
  10. Johnny Too Bad (3:16)
  11. Brown Eyed Handsome Man (3:45)
  12. Blackjack Davey (3:39)
  13. Music Keeps Me Together (3:39)
  14. When I Feel the Sea Beneath My Soul [Reprise] (3:06)
avatar van potjandosie
bluesman Taj Mahal, wiens grootmoeder afkomstig was van het West-Indische eiland Saint Kitts, maakte in de 70's een 4-tal albums met calypso, reggae en Caribische (West-Indie) invloeden die hij uitvoerde met Afro-Amerikaanse, Jamaicaanse en West-Indische muzikanten.

"World Music" is een beetje merkwaardige verzamelaar en is wat eenzijdig als volgt samengesteld:

1 nummer (5) "Kalimba" van "Recycling the Blues & Other Related Stuff" (1972)
6 nummers (3,6,7,8,10,12) van "Mo' Roots" (1974)
plus nummers van "Music Keeps Me Together" (1975)

alle eigen nummers van Taj Mahal, uitgezonderd "My Ancestors" (Bob Tubert), "Desperate Lover" (Keith Anderson aka Bob Andy), "Slave Driver" (Bob Marley), "Johnny Too Bad" (origineel van de Jamaicaanse reggae/rocksteady band The Slickers) en "Music Keeps Me Together" een nummer van Earl "Wire" Lindo die vele jaren toetsenist was van Bob Marley & The Wailers, waarbij van de covers de uitbundige versie van de Chuck Berry klassieker "Brown Eyed Handsome Man" tot de hoogtepunten behoort.

hoewel er wel lichte blues en folk invloeden aanwezig zijn, zijn het de aanstekelijke, zomerse klanken die op deze verzamelaar overheersen en dat bevalt prima.