Linton Kwesi Johnson - Forces of Victory (1979)

Reggae
Label: Island

1. Want Fi Goh Rave (4:21)
  2. It Noh Funny (3:44)
  3. Sonny's Lettah (Anti-Sus Poem) (3:53)
  4. Independent Intavenshan (4:22)
  5. Fite dem Back (4:28)
  6. Reality Poem (4:47)
  7. Forces of Vicktry (4:56)
  8. Time Come (3:26)
avatar van levenvergeten
Donker, spannend en dan de donkere stem van mijnheer Kwesi Johnson er overheen!

Beste album van LKJ

avatar van TJN
TJN
Zo denk ik er ook over. Dit album zit lekker in elkaar. In 1979 werd er over het algemeen heerlijke Reggae gemaakt maar deze plaat vind ik er bovenuit steken. Er staan alleen maar goede nummers op en de band loopt als een trein. De dub die volgt aan bijna ieder einde van een nummer vind ik te gek. Geen wonder dat hij later een dubversie uitbracht van deze plaat. En die klinkt ook far out. Swingend genieten van alle toeters en bellen die er op dit album te vinden zijn. De productie van de plaat zit ook snor, er is veel percussie op de achtergrond te horen, die niet in een brei vervallen. Alle instrumenten zijn los van elkaar te horen. Bij de dub stukken is dit natuurlijk genieten. Lekker wat reverb eroverheen.. ik ga 'm even wat harder zetten!

avatar van Mjuman
Man, man wat een charisma had die man life - begeleid door 3 man (met een vrij kleine drum-kit). Dit album, bijna integraal + een deel van Bass Culture.

Twee woorden: Respect en kippenvel; toen hij één van zijn gedichten declameerde was de zaal muisstil.

Als je nog wat van hem wilt kopen, zou ik gaan voor "Independant Intavenshan" een dubbelaar met eigenlijk album 2 t/m 5: Forces, Bass, Dub en Making - goeie prijs bovendien.

haveman
Fite dem back en Sonny's lettah tillen dit naar 3 sterren. De rest is aardig.

Binnenkort maar eens een verzamelaar aanschaffen van deze man. Daar heb ik denk ik wel genoeg aan.

avatar van Mjuman
haveman schreef:
Fite dem back en Sonny's lettah tillen dit naar 3 sterren. De rest is aardig.

Dan is dit album een goed keuze - regelmatig op Amazon voor ca 10 GBP (2ehands minder); 2 cd's met tracks van de eerste drie albums, én de dubversies (van LKJ in dub) - is minder als je niet van reggae + dub houdt.

LKJ: één van de beste concerten ooit in Tivoli (met 3-man band), deed ook spoken word; indrukwekkend, met muisstille zaal.

haveman
Was ik al van plan, maar bedankt voor de tip Mju!

avatar van perrospicados
reggae en verzet. Het zou best eens kunnen dat deze sfeer de komende jaren weer actueel gaat worden. Prachtig album

avatar van Metalhead99
Met name de productie van deze plaat is een stukje beter dan die van zijn debuut Dread Beat An' Blood. Verder is het gewoon weer een sterk album. Linton Kwesi Johnson heeft sterke teksten en weet die overtuigend te brengen en dan die heerlijke instrumentalen eronder met hier en daar wat dub. Live weet LKJ trouwens ook nog zijn mannetje te staan, ik zag hem laatst nog bij Reggae Geel optreden met de Dennis Bovell Dub Band. Dat was erg goed!