Prodigy - The Bumpy Johnson Album (2012)

Label: Infamous

1. Change (2:31)
  2. The One and Only (3:55)
  3. Told Y'all (4:29)
  4. Go Off (4:25)
  5. Recipe for Murder (4:24)
  6. Hitman (3:59)
  7. Medicine Man (3:37)
  8. For One Night Only (5:16)
  9. Twilight (3:20)
  10. Black Devil (3:58)
  11. Stronger (4:19)
  12. No One Can Do It Like This (1:53)
avatar van René.
Ik weet dat je een boek niet op de kaft moet beoordelen, maar dit ga ik niet luisteren.

gelukkig is het een cd

avatar van repelstefan
In een vlaag van opwinding dacht ik dat ik te maken had met 'the prodigy'. Tot mijn spijt concludeer ik dat het gaat om het soort kansloosheid van het niveau Kanye West.

avatar van MJ_DA_MAN
repelstefan schreef:
*u raadt al welke smiley*

avatar van René.

Bedankt voor je mening.

avatar van Dungeon
The Prodigy? Dat zijn toch een soort van Ace of Base achtige gasten?

avatar van Shelter
als je Prodigy vergelijkt met Kanye, blijkt wel erg veel je tekortkoming in kennis van hiphop...wat een kansloze vergelijking...

avatar van Rhythm & Poetry
Aan de producers zal het in ieder geval niet liggen. Sid Roams en Alchemist verzorgen het leeuwendeel van de producties.

Harco
Zeven van deze tracks zijn rechtstreeks afkomstig van zijn EP van vorig jaar. Die heb ik de afgelopen dagen toevallig nog op repeat gehad. Achteraf ben ik toch wel positiever dan ik was in mijn recensie voor HHL. Hopelijk gaat dat ook nog gelden voor H.N.I.C. 3. De man blijft een king, al laat-ie het de laatste tijd toch wel eens afweten, zie ook mijn commentaar bij Black Cocaine:

Harco schreef:
Ik ben er nog niet helemaal achter wat er de laatste tijd met Prodigy's stem aan de hand is. Net na zijn vrijlating was er nog niets aan de hand, maar daarna zijn zijn flow en stem drastisch achteruit gegaan. Zijn stem is scheller en zijn flow hakkeliger. Check alleen al die video van Dead Man's Shoes. Het klinkt allemaal zo... geforceerd.

Dat was echter voordat Black Cocaine uitkwam en was meer een analyse van losse tracks die hij voor die tijd uitbracht (en op basis van de openingstrack van die EP). Toen Black Cocaine eenmaal uit was, moest ik mijn conclusie alweer intrekken:

Harco schreef:
En toch is daar op de meeste tracks weer helemaal niets van te horen. Het zal wel aan de beat liggen; op Alchemist-beats voelt 'ie zich vast het best thuis. Zie bijvoorbeeld Black Cocaine, wat een knaller is dat. Die public service announcement aan het begin zet ook meteen de toon.

Op H.N.I.C. 3 was de Prodigy die ik in mijn eerste quote aanhaalde echter helaas wel zo af en toe te horen. Op dat album lag het verder grotendeels aan de beats: met veel van de instrumentaties kan Prodigy simpelweg niets. De nieuwe tracks zijn trouwens geproduceerd door Sid Roams (2x), King Benny, Alchemist en S.C. Daar word ik in ieder geval al een stuk blijer van dan van de producerlijst van H.N.I.C. 3.

avatar van repelstefan
Shelter schreef:

Ik weet niks van hiphop, alleen dat je een ontzettende stakker bent als je zo op een cover gaat staan. Of moet ik denken, o wat is die gast stoer zeg! De vergelijking was niet voor de muziek, maar het kinderachtige waarmee dit soort personen zich zo ontzettend aanstellen.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik denk dat mensen zich heel snel vergissen. Als iemand zo op een cover van een film staat is het prima. Is het muziek, dan kan het weer niet. Terwijl ik muziek heel snel als films benader. Ik vind het heerlijk om rappers te horen opscheppen over wapens, wagens en vrouwen. Muzikanten zijn uiteindelijk, in heel veel gevallen, niet veel meer dan acteurs. Aan ons om beelden te fantaseren bij de muziek.

Overigens is dit wel gewoon een hele lelijke cover. Dat wel.

avatar van MJ_DA_MAN
repelstefan schreef:
En de link met Kanye is? Wacht, ik weet het al (je zegt het namelijk zelf al): je onwetendheid.

avatar van UmindC
repelstefan schreef:

Muzikaal gezien slaat de vergelijking inderdaad nergens op. Maar ook in alle andere opzichten zijn Kanye en Prodigy totaal verschillend, je zal Kanye ook nooit op deze manier op een albumhoes zien verschijnen.
Ikzelf ben wel benieuwd naar dit album, al verwacht ik er niet al te veel van.

repelstefan schreef:

Zoals hier al eerder gezegd, Kanye zou nooit zo op een cover staan. Dat jij een stereotype van hiphop graag bevestigd ziet op basis van 1 cover zegt genoeg over jouw denkvermogen...ow ik bedoel je gebrek aan kennis van hiphop.
Ik zie dat je meer van de alternatievere rock muziek bent, ik neem aan dat de stoned junkies in die scene wel op de cover mogen staan
Maar goed je had je punt al gemaakt, je bent niet onder de indruk van de cover. Doei!

Harco
Als ik de snippets van de tracks die ik nog niet ken beluister op iTunes, ben ik positief. Dit past een stuk beter bij P dan de beats van H.N.I.C. 3.

avatar van UmindC
Ik zie pas dat er een aantal nummers van de EP van vorig jaar op staan. Niet dat ik die gehoord hem, maar het is wel jammer.

avatar van bennerd
Het is vooral pas jammer als je die nummers wel al gehoord hebt. Alleen knalde die EP zo hard dat ik erg benieuwd ben naar deze plaat.

avatar van Korreltje Zout
Qua albumcover kan het allemaal veel erger. Bewijsstukken 1 tot en met 50.

avatar van Shelter
@KZ, hahaha vrij meesterlijk wel.

Harco
Havocs verse op Twilight is trouwens ook geschrapt. Besef ik me net.

Toch nog een reden om die EP op mijn iPhone te houden.

avatar van Silky & Smooth
Wat is dit ongelooflijk saai zeg!!! Zowel qua rap als productie kabbelt het maar wat voort. Ik heb vrijwel niks met street credibility, maar maak dan wel muziek die bij je imago past. Nergens wordt het hard, nergens wordt het dreigend, dus ik krijg nergens het gevoel dat P dé gangster van New York is. Twilight, dat is het enige vette nummer van dit album!

avatar van thomzi50
Check hier mijn recensie van deze plaat.