The Johnny Otis Show - The Johnny Otis Show Live at Monterey! (1970)

Blues / Soul
Label: Epic

1. Johnny Otis - Willie and the Hand Jive (3:00)
  2. Esther Philips - Cry Me a River Blues (4:47)
  3. Eddie "Cleanhead" Vinson - Cleanhead's Blues (4:55)
  4. Big Joe Turner - I Got a Gal for Every Day in the Week (2:58)
  5. Ivory Joe Hunter - Since I Met You, Baby (2:38)
  6. Roy Milton - Baby, You Don't Know (3:01)
  7. Gene Connors - Preacher's Blues (3:28)
  8. Roy Brown - Good Rockin' Tonight (3:27)
  9. Shuggie Otis - The Time Machine (3:31)
  10. Margie Evans - Margie's Boogie (3:33)
  11. The Johnny Otis Show - Little Esther's Blues: Blowtop Blues/T Bone Blues/Jelly Jelly (6:50)
  12. Eddie "Cleanhead" Vinson - Kidney Stew Blues (3:08)
  13. Pee Wee Crayton - The Things I Used to Do (5:00)
  14. Roy Milton - R.M. Blues (3:02)
  15. Shuggie Otis - Shuggie's Blues (4:06)
  16. Delmar Evans - You Better Look Out (4:10)
  17. Johnny Otis - Goin' Back to L.A. (2:46)
  18. Big Joe Turner - Plastic Man (4:51)
  19. Johnny Otis - Boogie Woogie Bye Bye (2:38)
Stijn_Slayer
Hele toffe, warme bluesplaat met af en toe wat soul vleugjes. Hoewel er steeds een andere zanger zingt, blijft het toch als één geheel klinken. Ik vind alleen Esther Philips vreselijk. Ze heeft beheersing over haar stem, maar ze zingt onwijs nasaal, snerpend en geknepen. Brrr..

Eddie "Cleanhead" Vinson klinkt als B.B. King. Ik blijf elke keer maar op de cd kijken of 't hem niet echt is.

avatar van kemm
Moet een gezellige beestenboel geweest zijn op het podium, met het schuiven tussen topmuzikanten en het komen en gaan van verschillend zangvolk. Voor Esther Philips moet je inderdaad zijn, maar ik vind ze wel wat hebben. Ook interessant om tienerzoon Shuggie aan het werk te horen op gitaar, hier aan de voorbode van een reeks absolute topalbums! De magie vertaalt zich misschien niet helemaal naar plaat, maar het blijft een boeiend live-album! Was 'm al een beetje uit het oog verloren in de collectie...

avatar van Ronald5150
Wat een bont gezelschap is deze Johnny Otis Show. Diverse artiesten geven op hun eigen manier invulling aan de blues. De sfeer is opgewekt, vrolijk en energiek. Ondanks dat er meerdere zangers, zangeressen en muzikanten voorbij komen heb je toch het geval dat je naar een samenhangende show luistert. Door het gebruik van een uitgebreide set aan muzikanten doet het geluid zeer warm en gloedvol aan en heeft het ook de nodige donder soul in zich. "Live at Monterey!" is een kleurrijk bluestafereel en is een goed voorbeeld van de veelzijdigheid van de blues. Lekker plaatje!