Jacob Miller - Who Say Jah No Dread (1992)

Alternatieve titel: The Classic Augustus Pablo Sessions 1974-75

Jamaica
Reggae
Label: Greensleeves

1. Keep on Knocking (3:02)
  2. Knocking Version (3:07)
  3. False Rasta (2:35)
  4. Hungry Town Scanc (2:47)
  5. Baby I Love You So (2:31)
  6. King Tubby Meets Rockers Uptown (2:30)
  7. Who Say Jah No Dread (2:36)
  8. Jah Dread (2:38)
  9. Each One Teach One (2:21)
  10. Each One Teach One Version (2:48)
  11. Girl Name Pat (2:32)
  12. Girl Name Pat Version (2:30)
avatar van misja82
Dan ben ik erg benieuwd naar dit album. Weet iemand hier iets over te vertellen?

avatar van Echo01
misja82 schreef:

Haha, hier een antwoord na ruim 7 jaar. Ik weet niet of misja82 deze site nog bezoekt, maar ik kan hem in ieder geval vertellen dat het een mooie cd is. Redenen tot dit oordeel zijn vooral de enorm goede stem van Jacob Miller en natuurlijk de productie van de dubgrootheid Augusto Pablo (die Miler ook bijstaat met zijn bekende melodica) en de mix van de nog grotere dubgrootheid King Tubby.

Nadeel van de nadruk op dub is dat sommige songs een beetje worden weggedrukt door alle echomogelijkheden van de Londense studio, maar als je graag naar die geluidseffecten luistert (en dat doe ik), is het heerlijk loom op de bank liggen, al dan niet met een pretsigaret.

Dit album is eigenlijk een compilatie van een aantal studiosessies uit 1974 en 1975 van Jacob Miller (die zich overigens later bij Inner Circle zou aansluiten) met Augusto Pablo.

Ben in ieder geval blij dat Greensleeves (een betrouwbaar label voor hen die zich een weg door het enorme reggae-aanbod zoeken) deze studiosessies op cd heeft uitgebracht.

avatar van frolunda
Of het waar is weet ik niet maar ik heb weleens gehoord/gelezen dat Jacob Miller in de periode 1975-1980 in Jamaica bijna net zo populair was als Bob Marley.In die tijd had Miller zowel een solo carrière en was hij lead zanger van de band Inner circle.Ook was hij naast onder andere Robbie Shakespeare,Gregory Isaacs,Big Youth en Burning spear te zien in de prachtige Reggae film Rockers uit 1978.
Jammer genoeg overleed Jacob Miller in 1980 bij een auto ongeluk zodat we nooit te weten zijn gekomen hoever zijn talent uiteindelijk gereikt zou hebben.
Deze Who Say Jah No Dread van een paar jaar eerder laat in ieder geval horen dat deze zanger uit Mandeville, Jamaica alles in zich had om een reggae grootheid te worden,gezegend met een prachtige stem en op dit album bijgestaan door Augustus Pablo en King Tubby bewijst Jacob Miller hier zijn ontluikende klasse.Veel prachtig dub werk van de twee eerder genoemde prominenten en magnifieke roots rock songs als False Rasta,Keep on Knocking en het titelnummer vormen hier een absolute reggae klassieker.