Fair Warning - Live and More (1998)

Duitsland
Label: Frontiers

1. Angels of Heaven (7:24)
  2. I'll Be There (5:01)
  3. Man on the Moon (6:29)
  4. Don't Give Up (6:02)
  5. Desert Song (7:32)
  6. We Used to Be Friends (2:23)
  7. Follow My Heart (3:57)
  8. Intro Bach for More / Come On (5:25)
  9. Keyboard Solo / Save Me (6:28)
  10. Guitar Solo / Burning Heart (6:59)
  11. Get a Little Closer (6:20)
  12. Stars and the Moon (3:58)
  13. Like a Rock (4:10)
  14. Meant to Be (4:32)
  15. Out of the Night (4:36)
  16. All on Your Own [Different Version] * (5:47)
  17. Give in to Love * (5:52)
  18. Come On * (4:00)
  19. Rivers of Love [Different Version] * (3:57)
avatar van BlauweVla
Dit album bevat louter nummers die niet op de eerste live plaat van Fair Warning stonden. Dat is een leuk idee. Het geluid is enigszins vreemd compact, daar waar je live juist een ruimtelijk geluid zou verwachten. Het lijkt een soort voorbode voor het studioalbum van 2000, met de titel "4". Een keiharde sound, die dus wat droog overkomt. Maar het werkt op zich wel.

De schijf met "More" bevat 3 nieuwe stukken die tevens met de productie van het live album verwant zijn.
"Like a Rock" is ondanks het wat dreigende karakter een typisch Fair Warning nummer. De springerige synthesizer geluiden (met een soort vogel getwiet...), die hier nergens overheersen, kennen we ook van de band Zeno, waar Fair Warning uit voortkwam.
"Meant to Be" is een typische Fair Warning ballad, niks meer en niks minder.
"Out of the Night" is wat episch van aanpak. De koor achtergrondzang geeft het iets kaasigs mee helaas. Maar de band probeert vaker dingen uit en dat is te prijzen.
"All on Your Own" is een andere uitvoering van het "Go!" album. Volgens mij is het alleen iets langer op het einde...
Nou komt het! " Give in to Love" is een rockende track met zwaar Hendrix-achtig gitaarwerk, Oosterse melodieën, en middenin een "Innuendo"-achtig stukje. Heel misschien net iets te lang dit nummer, maar het had absoluut op het "Go!" album gemoeten. Aan de productie te horen was het tijdens die opname gemaakt net als...
..."Come On". Een beetje doorsnee, wel aardig.
"Rivers of Love" (ook op "Go!") is een uitvoering met piano intro. Hele mooie ballad.

Al met al een zeer mooie dubbel CD met goede hardrock van een band die op z'n hoogtepunt was.