Tina Dico - Where Do You Go to Disappear? (2012)

Denemarken
Label: Finest Gramophone

1. We're All Experts (3:59)
  2. Moon to Let (4:45)
  3. The World Is Perfect (3:37)
  4. Point of No Return (4:29)
  5. The Time of Our Lives (4:51)
  6. True North (4:45)
  7. The Tip of the Iceberg (4:17)
  8. You Wanna Teach Me to Dance (5:16)
  9. Sunrise (3:43)
  10. The Other Side (3:23)
  11. Where Do You Go to Disappear (4:09)
  12. You Leave You Learn (4:16)
  13. Kids Go Where the Light Is On * (4:49)
avatar van Manuel
De eerste nummers zo voor de eerste keer luisterend weet het me nog niet te overtuigen, helaas..

avatar van Manuel
Stijgt wel met een paar luisterbeurten, klinkt wel goed allemaal maar toch geen héél spannend album..

krakkemikkig
Ik vind deze plaat van de goede Deense zangeres Tina Dico ook een stuk minder goed dan haar vorige albums. In The Red en Count To Ten zijn werkelijk schitterende platen en die kan ik iedereen aanbevelen. Heel wat beter dan het niveau van de Nederlandse top-40 zangeressen. Maar Where Do You Go To Disappear? stelt teleur. Tina is een beetje afgedwaald tot het niveau van Ilse Delange en Anouk helaas. Sinds Tina is gaan samenwerken met Helgi Jonsson is het allemaal stukken minder, ook live met haar band. Jammer want ze is een fantastische zangeres. Ik hoop nog op een herstel. Maar deze cd zal de speler niet vaak halen.

avatar van kappottevic
Het begint heerlijk, dit album van deze mij nog onbekende zangeres. En dat gevoel gaat niet weg, al zijn de tracks erna niet meer zo lekker als de eerste warme zachte klanken van 'We're All Experts'. Prachtige titel trouwens en fijne cover ook, mevrouw Dico heeft niet alleen een mooie stem. Gezien de wat terughoudende opmerkingen hier beneden ga ik denk ik ook maar eens kijken of ik eerder werk van haar in handen kan krijgen, want als dit niet zo bevalt dan moet de rest nog leuker zijn... Welke raden jullie aan? Ik ben benieuwd!

avatar van wizard
Kapottevic, ik zou Count to Ten proberen. Of anders Welcome back Colour, een dubbel-cd. De eerste schijf is een best-of, de tweede een verzameling heropgenomen nummers in een akoestische setting. Wellicht dat je cd1 kan gebruiken om een idee te krijgen van welke van haar albums je op moet gaan zoeken.

avatar van wizard
Op Where do you go to disappear verruilt Tina Dickow de wereld van de ingetogen, introspectieve liedjes voor die van de gepolijste popmuziek. Om meteen duidelijk te maken waar haar kwaliteiten liggen: helaas niet bij de muziek die ze hier brengt.
Het album begint nog redelijk sterk met We're all experts en Moon to let, maar daarna komt er een hele rij liedjes voorbij die maar niet van de grond komen. Ook tekstueel is het allemaal weinig interessant. De single You wanna teach me to dance springt er dan weer uit. Deels omdat het pakkender is dan de voorgaande nummers, deels omdat de tekst leuk is, en voor mij ook deels omdat het ergens een heel irritant nummer is. Tot slot is afsluiter You live you learn ook nog een goed nummer.
Veel nummers zijn weinig opvallend, sommige ronduit saai. Hopelijk is de volgende weer wat beter.

avatar van erwinz
Ik moest er ook erg aan wennen, maar langzaam maar zeker heeft Tina Dico me toch overtuigd.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Tina Dico - Where Do You Go To Disappear? - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin