Zornik - Less > More (2012)

Alternatieve titel: Less Is More

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. Endlessly (4:46)
  2. Mad Not Made for You (3:35)
  3. Smiling in the Sun (3:39)
  4. In a While (3:59)
  5. Society's Illusion (4:18)
  6. Mission Man (3:27)
  7. Down by the Riverside (3:35)
  8. I Wonder Why (4:23)
  9. Boy in Stone (4:15)
  10. Anybody Else (4:50)
  11. Mission Man [Late Night Version] (4:07)
avatar van arcade monkeys
Ik weet niet of ik deze ga beluisteren, ik zat er in ieder geval niet op te wachten. Smiling in the sun klinkt veel te soft.

avatar van arcade monkeys
Er is zo te zien geen hond in dit album geïnteresseerd en dat is eigenlijk terecht. Ik heb Vlaanderens meest scheefbekeken groep vroeger veel verdedigd maar hier slaan ze de bal zwaar mis. Alle nummers zijn hetzelfde en klinken allemaal veel te soft en dat gaat Zornik absoluut niet af, het lijkt wel of Koen Buyse verliefd is ofzo. Dat hoeft eigenlijk niet slechts te betekenen maar alles is even zielloos en doorspekt met tenenkrommende nep emoties. Het enige pluspuntje is Down by the Riverside.

avatar van nightfriend
Woef, woef, toch wel. Best een mooi album met weliswaar rustige maar toch mooie liedjes. Met de nep emoties valt het toch ook wel mee. Anybody Else is wel het meest hartverscheurende liefdesliedje van de laatste tijd.

avatar van vantagepoint
Zornik is hier voor mij juist veel beter dan op de voorgangers. Weg zijn al de kitscherige opvullingen met de uitgesponnen gitaren en plots is er plek voor eerlijke emoties na de relatiebreuk tussen Buyse en Troonbeeckx. Nooit heeft Zornik zo eerlijk geklonken en dat vertaalt zich dan ook in een uitstekend en meeslepend plaatje.