Z-Ro - Angel Dust (2012)

Label: Rap-a-Lot

1. Never Been (4:49)
  2. These Days (3:39)
  3. I Just Wanna Say (3:38)
  4. Truth Is (4:12)

7. Phuq with Me (3:37)
  8. Young Nigga (4:29)
  9. Time (4:20)
  10. Heaven (3:13)
  11. Jaccers Wanna Know (4:09)

met Mike D

12. Take My Time (4:23)

met Lil' Flip

13. When I Get Free (4:15)
  14. Today (4:25)

met K-Rino

avatar van bennerd
Voor mij een van de meest geanticipeerde releases van 2012. Z-Ro is in korte tijd uitgegroeid tot (min of meer) mijn favoriete hiphopartiest. En het is leuk om te zien dat er nog een Street Military-lid actief is.

avatar van He$$el_01
Crack, Cocaine, Heroin, Meth en nu Angel dust.

avatar van He$$el_01
Lekker album dit hoor. Dit keer weinig harde bangers en wat meer rustigere nummers met de bekende 'Dirty South' feeling. Z-Ro laat zien nog steeds lekker te kunnen flowen, zowel zingend als rappend.

avatar van bennerd
Een echt volwaardig album is dit niet, aangezien het voornamelijk een samenraapsel is van tracks uit oudere sessies om onder zijn contract bij Rap-a-Lot uit te komen. Maar zelfs dan weet Z-Ro, toch een van mijn favoriete artiesten, een sterk en coherent album te brengen. Zoals He$$el al aangaf is die typische southern-sfeer over het gehele album te horen en Z-Ro heeft weer enkele prachtige tracks gemaakt. Het niveau ligt over het algemeen vrij hoog, maar zakt enkel bij Time en Heaven serieus in.

Even een dikke shoutout naar de heerlijke stukken van Lil' Flea (Street Military! ), B.G., Mike D en K-Rino. Ook al is het niet zo sterk als Meth, flikt Z-Ro het weer: hij maakt weer een plaat die hoogstwaarschijnlijk in mijn jaarlijst zal eindigen.

bennerd schreef:

Dat Heaven je niet echt ligt kan ik nog begrijpen, maar Time is echt een heerlijk nummer. Een van de beste nummers van dit jaar. Mooie combinatie van de zuidelijkere sound en 'live instrumenten'. Daarnaast flowt Z-Ro erg sterk met zijn raps die tegen het zingen aan zitten. En dan ook nog eens sterke teksten.

I Would sweep the floor at McDonald's if I had to, F*ck pride homie I'm trying to raise my daughter

avatar van Rhythm & Poetry
Wat is dit een zalige plaat zeg. Z-Ro flowt zo lekker, erg rustgevend. En productioneel steekt het ook zeer sterk in elkaar: de sfeer is zoals ze hoort te zijn op dergelijke albums. Mooi dat ik dit album toch nog op de valreep van 2012 meepik.

avatar van bennerd
En dan is dit nog een van zijn mindere recente albums. Hessel, we hebben er een Z-Ro-fan bij!

avatar van Rhythm & Poetry
Ja. Nu ga ik Crack draaien.

avatar van bennerd
En daarna Meth, die blijft momenteel mijn favoriet. Crack is wel consistenter, maar Meth heeft een hoop prachtige uitschieters. Van zijn eerste periode (ik deel die even grofweg op, omdat zijn laatste platen helemaal anders klinken dan zijn eerste) vind ik zijn debuut, Look What You Did to Me, de beste.

Maar ik ben zelf ook nog traag maar gestaag bezig met het verkennen van zijn discografie.

bennerd schreef:

Langer maar zeker beginnen ze het te begrijpen op deze site.

avatar van bennerd
Tegen 2016 is dit de populairste rapper van de site.