Mark Eitzel - Don't Be a Stranger (2012)

Label: Merge

1. I Love You but You're Dead (4:35)
  2. The Bill Is Due (3:12)
  3. All My Love (5:07)
  4. Oh Mercy (4:03)
  5. Costume Characters Face Dangers in the Workplace (2:30)
  6. Why Are You with Me (3:19)
  7. Lament for Bobo the Clown (4:57)
  8. Break the Champagne (3:36)
  9. We All Have to Find Our Own Way Out (4:19)
  10. You're Waiting (4:48)
  11. Nowhere to Run (3:11)
avatar van erwinz
Nog geen enkele reactie. Het illustreert maar weer eens wat een miskend talent Mark Eitzel is. De afgelopen jaren vielen zijn soloplaten ook wel wat tegen, maar deze is prachtig.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Mark Eitzel - Don't Be A Stranger - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van Chameleon Day
Nice indeed! Ingetogen singer-songwriter muziek met lichte invloeden van jazz en soul. Mark Eitzel was, behalve van American Music Club, ook lid van de groep Toiling Midgets. En die naam zegt sommige wavers op deze site nog wel wat.

Mark Eitzel is a gay man who can't stop writing songs about a woman. Bam, dat was een leuke opener van een artikel dat ik ooit over hem las.
Het schijnt even niet goed gegaan te zijn met zijn gezondheid wat invloed heeft gehad op zijn stemgeluid, een geluid waar ik niet zo erg bekend mee ben. Ja, ik ken wel wat van American Music Club maar ook dat is verwaarloosbaar.

Hoog tijd om eens aan een album van de beste man te beginnen en waarom niet gelijk zijn laatste die best goede waardering overal krijgt.
Begrijpelijk, want Don't Be a Stranger is een mooi album. De liedjes zijn schitterend en de begeleiding uiterst verzorgd en toch mis ik ergens iets om het geheel enorm boven de rest te doen laten uitstijgen. Met de rest bedoel ik de vele singer-songwriters die momenteel actief zijn.
Het is allemaal prachtig maar ik mis net de magic touch om mij voor de volle 100% in dit album op te laten gaan.

Toch beloon ik dit voorlopig met 3,5* welke dicht tegen de 4* aanschuurt.

avatar van Broem
Ben het met mijn voorganger eens dat het genre singer songwriter, folk, indiefolk enz momenteel een overvol genre is. De ene release na de andere. Alles beluisteren is (voor mij) onmogelijk. Daarom snel proberen het kaf van het koren te scheiden. Totdat...je een pareltje tegenkomt als deze Don't Be a Stranger van de voor mij tot op heden onbekende Mark Eitzel. Prachtalbum, goed verzorgd en wat een bezieling heeft deze man in zijn stem. Lekkere mix van allerlei stijlen zonder dat dat overdone en warrig overkomt. Dat is knap. Heerlijk mellow.

avatar van citizen
aERodynamIC schreef:

Smaken...
Laat ik Mark Eitzel nou juist beschouwen als misschien wel de een van de betere songwriters van de afgelopen drie decennia.
Al moet ik er gauw aan toevoegen dat dit m.i. niet geldt voor zijn eerdere twee albums Klamath en Candy Ass. Deze plaat komt dichtbij het authentieke van de vroege(re) albums van American Music Club? Authentiek - wat is dat? Voor mij is dat het volkomen subjectieve gevoel dat iets geloofwaardig is en dicht bij de artiest zelf staat. Je gelooft erin of niet, zoiets.
Deze is, in vergelijking met die twee eerdere, weer een forse stap voorwaarts. Op aanraden van Chameleon Day toch aangeschaft - dank voor de tip!
Plus: Lament For Bobo The Clown en We All Have To Find Our Own Way Out. Minder: All My Love. Ik vind de versie op The Golden Age (AMC) beter.

avatar van Madjack71
Af en toe maak ik via wat omwegen kennis met bands die nooit echt tot de grote namen zijn doorgebroken, maar wel heel wat moois hebben gemaakt. De Comsat Angels en American Music Club zijn daar twee van en in wat mindere mate later ook Madrugada. Wat AMC betreft maakt zanger Mark Eitzel gelukkig nog muziek. Ik vind hem een mooie warme klank hebben en sfeervolle nummers maken. Met zijn oude band zat er welliswaar meer dynamiek in, maar dat is hier niet een gemis. De subtiele ondersteuning is in dienst van het nummer en dat maakt het geheel een mooie luisterervaring. Jammer dat wat optredens betreft het altijd richtiing het noorden van het land moet zijn. Utrecht of A'dam. Dat maakt het nogal omslachtig om er heen te gaan vanuit het zuiden, terwijl er in deze omgeving genoeg uit goede muziekpodiums te kiezen is. Ws. ligt e.e.a. ook aan de programmeurs. Hoe dan ook dit i.i.g. wel op vinyl gehaald.

avatar van Broem
0,5 * erbij voor dit mooie album van Mark Eitzel. Heb overigens nog een album uit 2013 "Glory" genaamd van hem. Vandaag aan de site toegevoegd (in afwachting van goedkeuring) Betreft een album met opnames tijdens een tour op hotelkamers e.d. Erg mooi. Wat een voice heeft deze man toch.

avatar van Lura
Te koop voor 5,81 bij Velvet Music.