Stone Fury - Burns Like a Star (1984)

Label: MCA

1. Break Down the Walls (4:09)
  2. I Hate to Sleep Alone (3:50)
  3. Life Is Too Lonely (4:27)
  4. Don't Tell Me Why (4:06)
  5. Mamas Love (3:31)
  6. Burns Like a Star (5:48)
  7. Tease (4:00)
  8. Hold It (3:24)
  9. Shannon You Lose (5:30)
Nieuwstad
Verplichte kost voor de Kingdom Come liefhebber natuurlijk want hier begon het allemaal mee. Qua stijl vergelijkbaar met Kingdom Come, al is dit iets gelikter, meer Amerikaans qua sound. De titeltrack en I Hate To Sleep Alone zijn het stevigst en wat mij betreft ook het sterkst.

De opvolger was nog gladder en bevatte helaas minder sterk songmateriaal.

avatar van BlauweVla
Op de opvolger "Let Them Talk" is het synthpop dat de klok slaat, maar ik vind die minstens zo sterk, maar haast niet te vergelijken met deze fantastische rockplaat! Een duidelijke voorbode voor wat Kingdom Come ging doen, deze "Burns Like A Star".

Nieuwstad
Ik zal Let Them Talk nog eens een tweede kans geven Op het eerste gehoor vond ik alleen Stay een goed nummer.

avatar van BlauweVla
Nieuwstad als je atmosferische synthesizers en de daarbij prima aansluitende heldere gitaarklanken in de jaren '80 fashion' kan waarderen, zou ik de opvolger zeker een kans geven!

avatar van vielip
Allebei de albums vind ik prima te genieten! Deze rocked meer en is een voorbode voor wat Kingdom Come ons zou gaan brengen niet veel jaren later. De stem van Lenny Wolf klinkt me altijd lekker in de oren. Staat geen slecht nummer op eigenlijk.