Pale Saints - The Comforts of Madness (1990)

Label: 4AD

1. Way the World Is (2:40)
  2. You Tear the World in Two (3:01)
  3. Sea of Sound (5:51)
  4. True Coming Dream (2:29)
  5. Little Hammer (2:17)
  6. Insubstantial (4:19)
  7. A Deep Sleep for Steven (3:43)
  8. Language of Flowers (2:53)
  9. Fell from the Sun (4:45)
  10. Sight of You (5:37)
  11. Time Thief (3:27)
geweldige sound.......

avatar van prca
upper upper upper upper beste schijf
een onbekende parel in de shoegaze-schelp, zo houden dan

fredpit
waarom?

Net deze plaat ook ontdekt. Echt mooi.

avatar van starsailor
zo'n toepasselijke titel voor deze CD.
Dit is zo'n bizarre plaat die mij nog steeds regelmatig een glimlach op mijn gezicht tovert.
Gierende gitaren afgewisseld met songs van pure schoonheid (sight of you)
Hoe briljant, hoe waanzinnig, hoe goed eigenlijk.....
5 sterren!!!

Woutt
Kom op mensen, dit is echt een schitterende plaat, en het staat niet voor niets in m'n top 10! Slechts 19 stemmen, maar het gemiddelde liegt er niet om. (4,47) Een geweldige plaat binnen het shoegaze-genre maar ook prima toegankelijk voor diegenen die niet met het genre bekend zijn.

avatar van Cygnus
Je wordt op je wenken bediend, want na mijn stem staat deze op 1in heel wat toplijsten...

wat voor toplijsten?

Woutt
Nou, dat het 20 stemmen heeft gekregen is wel te merken..gelijk keldert het gemiddelde mede door een halve ster

Kid A(cid)
Ik heb de nummers Little Hammer en Language of Flowers gehoord en die wisten eerlijk gezegd totaal geen indruk op me te maken...

fastpulseboy
niet? hmm probeer in iedergeval "sight of you" nog (ook leuk door RIDE gecoverd op de "waves" cd)

Woutt
Language of Flowers vind ik juist de beste. Ook Time Thief moet je zeker eens luisteren!

avatar van Omsk
Leve shoegazedebuutalbums. Zoals zoveel van dit soort bands, klinken ze onbevangen op hun best. Één van mijn nieuwe shoegazefavorieten.

Omsk schreef:

Wat mij betreft eigenlijk ook wel de beste shoegaze-band, met mooie melodieën en fraaie, vaak subtiele arrangementen. Check zeker ook de twee andere albums van deze wat ondergewaardeerde band ('In Ribbons' en 'Slow Buildings'). Ook uitstekend.

fastpulseboy
slow buildings vind ik wat minder, maar in ribbons is m.i. nog wat mooier en sferischer dan deze.

fastpulseboy schreef:

'Slow Buidlings' is een plaat die je vanwege het meer uitgesponnen karakter wat vaker moet horen (waarmee natuurlijk niet gezegd is dat je dat niet gedaan zou hebben ). En er staan vrij veel rustige nummers op en dat moet je wel liggen. Ik vind zelf het rauwe gitaarwerk in een aantal van die nummers erg fraai.

Chameleon Day schreef:

heb em zelfs op cd en vinyl.....
maar wat het meest jammere is, is het gemis van de stem van ian masters op slow buildings......toch wel de spil eerder denk ik.

avatar van Chameleon Day
Ik vind de stem van Meriel Barham anders ook prima bij de muziek passen. Maar het kan goed zijn dat Ian Masters de spil van de band vormde. Volgens mij heb ik ooit eens gelezen dat hij des duivels kon zijn als de andere bandleden hun partijen niet goed hadden ingestudeerd voor de repetitie. Na 'Slow Buildings' was het ook gedaan met de band. Inmiddels toch wel een beetje weggezakt in de vergetelheid - jammer.

avatar van Helicon
Fijne shoegaze plaat is dit!! De opvolger In Ribbons vind ik misschien een klein tikje beter (door het iets voorslepende karakter) , maar het verschil is fractioneel.

Fijn genre

Jeff Valley
Geweldig album

avatar van Chronos85
Sight of You is meer dan briljant. Doet me denken aan Radio Dept. wat een goed ding is.

avatar van wibro
Prima debuut van The Pale Saints maar toch minder dan hun opvolger "In Ribbons". Het mooiste nummer op dit album vind ik het vrij korte "Little Hammer", dit vanwege het mooie intro. En ook "Sight of You" klinkt natuurlijk uitstekend.
Nu hun derde album maar eens een keer gaan beluisteren.

avatar van Mjuman
Dit debuut is opnieuw uitgebracht op vinyl - vandaag ontvangen, prima plaat!

avatar van Chameleon Day
U bedoelt vast een " zeer goede plaat".