Mega Dance '96, Vol. 3 (1996)

Dance

17. The Un-X-Plained - Theme from Mission Impossible
  18. Mega Dance Hitmix
avatar van pureshores
deel 3

1.2 Brothers on the 4th Floor - Mirror of Love [2 Fabiola Radio mix] -als dit die happy hardcore versie is gaat het nog wel, iig beter dan Fairytales. Kan me wel herinneren dat hier een totaal mislukte "rnb"versie van circuleerde

2.Livin' Joy - Don't Stop Movin' -de terugkeer van Livin'Joy met meteen een kneiter van een hit, lijkt ook geenszins op Dreamer, fijne produktie die niet plat klinkt

3.Ross & Iba - Nummer Eén -na Wassenaar was de lol er wel af

4.Rollo Goes Spiritual - Let This Be a Prayer -1 van de tig projecten van Rollo maar dit nummer doet me niet echt veel

5.4Tune Fairytales - My Little Fantasy -een "lief"klinkend happy hardcore nummertje, voor die tijd wel leuk

6.Bodyheat - Gonna Make You Feel -clubnummer met ballen

7.MK - Burning -houseklassieker uit 91 wordt opgepoetst, tijdloos krachtig nummer

8.Nakatomi - Children of the Night -dit is irritant catchy met een mega achterlijke clip weet ik nog, zelfs het kinderkoor is acceptabel

9.Sensory Productions - Houseluck -heel fijn nummer waar ik altijd van dacht dat het een jaren 70 discoplaat was die gebruikt werd voor 1 of andere commercial en daarom zoveel gedraaid werd, het swingt de pan uit. Zelfde sample kwam in 99 terug bij prijsnummer van Deborah Cox-It's over now

10.AT Project - You're the One-but not for me

11.Bass Symphony - Deep Side -flauwig clubplaatje

12.Over Files - Fable -nepper van Robert Miles. Fable was uiteraard een copy paste actie van Children,maar er was wel een vocal version van die leuk was

13.Velosophy - Desire -dit ken ik niet

14.Scooter - Rebel Yell-Scooter had ik al afgeschreven

15.Home-Less - Killing Me Softly -onnodige Fugees cover van overgewaardeerd Fugees nummer

16.DJ Jean & Peran - I Give My Life -hier was DJ Jean nog geen uitverkoophoer, dit vind ik nog steeds een topnummer met een heerlijke drive

17.The Un-X-Plained - Theme from Mission Impossible-hier hebben we niet veel aan

18.Mega Dance Hitmix
-ken ik niet

avatar van tnf
tnf
Livin' Joy - Don't Stop Movin'

Tijdloos deuntje waar ik niks verkeerds over kan zeggen. Hoewel geen absolute topfavoriet (wat de eerste versie van Dreamer wél is), is het door de jaren heen wel een blijvertje geweest in huize Tnf. Is geen straf als het zo nu en dan eens op de radio komt.

MK - Burning

Leuk, deze vernieuwde versie, maar geef me toch maar de klassieke oude 'Vibe Mix'. Met die 'belletjes'.

Nakatomi - Children of the Night

Binnen z'n genre niet een van de beroerdste nummers. O.k., ik zal het eerder uit nostalgie opzetten dan vanwege de track op zich, maar heb er geen hekel aan. Hier had de clip die No limit ooit toebedeeld kreeg ook goed bij gepast, gezien het flipperkast-gevoel wat dit nummer me geeft. Productioneel gezien zijn er raakvlakken. Al vind ik de clip van dít nummer ook iets hebben, met die gedateerde kleding en make-up en zo (én Anita Doth-lookalike in de hoofdrol, over No limit gesproken - zou Wessel Van Diepen dat bewust hebben gedaan?). Grappig.

---------------------------------------------------

...en verder blijft het bij deze schijf heel stil. Sensory Productions en Rollo Goes Spiritual vind ik ook leuk, maar ik heb er verder geen tekst bij.

Ik vind het doosje, en die hierna komen ook, wel meer uitstralen dan de delen hiervoor.

avatar van RogerV
1.2 Brothers on the 4th Floor - Mirror of Love [2 Fabiola Radio mix]
Deze versie kan ik niet vinden

2.Livin' Joy - Don't Stop Movin'
Gewoon een sterke houseplaat

3.Ross & Iba - Nummer Eén
Had bij een single mogen blijven

4.Rollo Goes Spiritual - Let This Be a Prayer
Leuke Rolloplaat.

5.4Tune Fairytales - My Little Fantasy
Oersimpele HH klassieker. Toch heel leuk wegens een bepaalde schattigheid.

6.Bodyheat - Gonna Make You Feel
Kan ik niet vinden

7.MK - Burning
Zeer vette houseclassic. EP staat hier ook op de site
MK - Burning (1991)

8.Nakatomi - Children of the Night
Voor mij een van de meest irritante Happy hardcore nummers. Heel erg kinderachtige plaat.

9.Sensory Productions - Houseluck
Simpel plaatje maar oke

10.AT Project - You're the One
Lekker houseplaatje met een voor die tijd veel gebruikte vorm van samplen

11.Bass Symphony - Deep Side
Goed nummer met de sound van Deep dish uit die jaren

12.Over Files - Fable
Nagespeelde versie van een op zich mooi nummer

13.Velosophy - Desire
Heerlijke tranceplaat. Jammer dat zo'n mooie track in de vergetelheid is geraakt.

14.Scooter - Rebel Yell
Weer een domme scooterplaat die het nog wel goed doet bij mn oude studentenvereniging

15.Home-Less - Killing Me Softly
Zinloze kutcover

16.DJ Jean & Peran - I Give My Life
Wel oke maar niet speciaal

17.The Un-X-Plained - Theme from Mission Impossible
Waarschijnlijk een nagespeelde versie van de op zich zeer vette remake van de sowieso al leuke Mission impossble theme

avatar van RogerV
Die Let this be a prayer is trouwens veel vetter in de epic mix

YouTube - Rollo Goes Spiritual - Let This Be A Prayer (Epic Mix)

avatar van pureshores
dat zal best want dr is ook zo'n slome downbeat versie, ik heb die single ergens hier met 6 mixen en ik luisterde alleen die lange clubversies