Squirrel Bait - Skag Heaven (1986)

Punk
Label: Dexter's Cigar

1. Kid Dynamite (3:10)
  2. Virgil's Return (2:26)
  3. Black Light Poster Child (1:55)
  4. Choose Your Poison (2:29)
  5. Short Straw Wins (2:51)
  6. Kick the Cat (2:42)
  7. Too Lose to the Fire (1:56)
  8. Slake Train Coming (2:32)
  9. Rose Island Road (2:44)
  10. Tape from California (2:59)
De voorloper van Slint. Ik heb dit een jaar of wat geleden wel 's gehoord (toen ik net Slint had ontdekt) en het is ontstuimige punk - bij allmusic staat ondermeer de intrigerende term "posthardcore". Het was niet helemaal mijn ding, alhoewel zeker niet slecht.

Ik kan me nog wel herinneren dat ik een goedkeurende blik kreeg van de verkoper bij Velvet toen ik Spiderland kwam afrekenen. Het was ook die meneer die met Squirrel Bait aan kwam zetten.

Sietse
en terrecht dat ie daar mee aan kwam...ik heb een aantal jaar terug al eens gehoord. Zeker niet zo mooi als Slint maar toch wel erg goed. En nog maar ff namen smijten....Steve Albini heeft een van hun albums geproduceerd...lijkt me genoeg zeggen.

Wauw, dan zaten ze al wel erg snel op het goede spoor. Geweldig zeg.

Er bestaat trouwens ook nog een uitgave van dit album met de EP er ook op. Beetje a la Surfer Rosa en Come On Pilgrim van de Pixies.

Sietse
ja ik denk dat ik die heb gehoord, maar goed is al een hele tijd terug, denk een jaar of 3 a 4

Weinig slint achtig dit bandje. Wel is het onzettend goede noiserock in de traditie van dinosaur JR en pixies.

avatar van Gajarigon
D-ark schreef:

Hoe is de zang?

Gajarigon schreef:

Hoe is de zang?

Niet de bekende praatstem die Mchanen later zal gebruiken maar gewoon best wel standaart zang zelfs bijzonder fijn om naar te luisteren. Ieder geval geen Lou Barlow .