Graeme Revell - The Saint (1997)

Score
Label: Angel

1. Main Title (6:24)
  2. In (3:45)
  3. Shelley Monument (2:15)
  4. Searching Apartment (3:36)
  5. Love Theme (2:53)
  6. The River Chase (3:14)
  7. The Tunnels (2:34)
  8. Race to Embassy (2:21)
  9. Tempelhof (2:38)
  10. Love Theme [Second Version] (2:52)
  11. Kremlin Riot / Karpov's Room (4:38)
  12. Red Square (3:07)
  13. The Fight (5:38)
  14. Love Theme Finale (5:27)
De film is misschien niet heel memorabel maar de muziek van Revell des te meer. Een geweldig mooie love theme die in meerdere varities op het album opduikt. Ook het orginele thema is goed bewerkt.

Jazzthieve
Uiterst zeldzame en moeilijk te vinden score. Het mooie "love theme" is heel memorabel. Graeme Revell heeft zich voor deze tune laten inspireren door Nancy Sinatra's "You only live twice". Speel beiden maar eens af en je merkt het onmiddellijk.

Jazzthieve schreef:
Uiterst zeldzame en moeilijk te vinden score.

Ben ik toch trots dat ik het orgineel heb

neo
Roy Webb componeerde een serie fijne scores voor de Simon Templar films met George Sanders. Leslie Charteris schreef het thema voor de serie met Roger Moore, maar ook de bedenker en schrijver van het figuur the Saint zelf. Revell leent dat zo nu en dan, met veel succes mag ik wel zeggen. Na de film in 1997 te hebben gezien bleven mij enkele zeer indrukwekkende momenten bij (muzikaal gezien). De muziek bij de rel voor het Kremlin, het liefdesthema... Het klonk weer als de dag van gister sinds ik die score in de film hoorde die enige keer. Zowaar tracht de film ook wat diepgang te geven aan de relatie tussen Templar en Emma, met dat prachtige liefdesthema tot gevolg. Uitermate verfrissend klinkende Revell score. 4.5 sterren

(en is het label waarbij deze muziek is uitgebracht niet ironisch?)