Jaden Smith - The Cool Cafe (2012)

Alternatieve titel: Cool Tape, Vol. 1

7. Chase the Sun (4:06)

met Josiah Bell

8. The Coolest (2:57)
  9. MSFTS Anthem (4:20)
  10. Can't See Tomorrow (3:09)

met OmArr

11. Jus' Not Ready (4:00)

met T. Coles

12. First Time (4:40)

met T. Coles

13. Find You Somewhere (5:38)

met AcE en Willow Smith

14. Cruze (4:10)
  15. Pumped Up Kicks (Like Me) (3:02)
  16. Underwater (Too Much) (7:27)

met Josiah Bell en OmArr

17. Outro (1:16)
  18. Hidden Bonus Track * (5:32)
avatar van Korreltje Zout
Zit er iemand te wachten op dit album van een 14-jarige? Als het catchy, 'commercieel', en radiovriendelijk is, is het omdat pappie goede producers heeft ingehuurd. Als het succesvol is, is het vanwege de promotie.

Ik blijf het triest vinden dat dit ventje en zusje Willow zo gepusht worden door hun beroemde pappie en mammie, met hun designerkleertjes, stylisten, en duur betaalde producers. Het is vast geen toeval dat pappie Will en mammie Jada hun kinderen naar henzelf hebben genoemd. Mag ik even overgeven?

Dieptepunt: het kind mocht als 10-jarige in The Day the Earth Stood Still (2008) een hele film lang bang doen en schreeuwen. In deze film was ie de zoon van de blanke Jennifer Connelly. Geen probleem dacht Will Smith, de producer van de film (en toevallig zijn echte papa), in de film heeft de persoon die door Jennifer Connelly wordt gespeeld het kind gewoon geadopteerd. Probleem opgelost. Zoonlief's filmcarriere is begonnen!

avatar van KILLERBEE99
Klinkt in principe zo verkeerd nog niet eens.

avatar van faguar
Hello klinkt wel lekker

avatar van Silky & Smooth
Ik vind dit juist verbazingwekkend goed. Qua rap is er zeker nog wel groei mogelijk, maar is zeker geen amateuristisch gekut o.i.d. Zijn stem is soms lichtelijk vervelend, maar zijn aparte flow vind ik wel chill. Het braggen en boasten past misschien niet echt bij een 14-jarige, maar echt storend is het niet.

En pappie heeft geen grote producers ingehuurd. Sterker nog, het verrast mij dat The Stuyvesants beats hebben geleverd. Zij zijn behoorlijk underground, helemaal in 2012.