Roberta Flack & Donny Hathaway - Roberta Flack & Donny Hathaway (1972)

Soul
Label: Atlantic

1. I (Who Have Nothing) (5:04)
  2. You've Got a Friend (3:26)
  3. Baby I Love You (3:27)
  4. Be Real Black for Me (3:34)
  5. You've Lost That Loving Feeling (6:39)
  6. For All We Know (3:40)
  7. Where Is the Love (2:47)
  8. When Love Has Grown (3:27)
  9. Come Ye Disconsolate (4:53)
  10. Mood (7:01)
avatar van lebowski
Wat een soulvol duo was dit toch, het ene fraaie duet stapelt zich op de andere, met als persoonlijk prijsnummer I (Who Have Nothing). Hathaway is een beetje vergeten grootheid, hij was een groot inspirator voor veel soulzanger(es)s(en). In '79 overleed hij, pas 33 jaar oud, onder mysterieuze omstandigheden die aan zelfmoord deden denken.

avatar van beruk
Hoort in iedere colllectie thuis van mensen die zeggen van soul en r 'n b te houden. Wat een top plaat

avatar van judgepaddy
beruk schreef:

Gwaaaaah!
Deze ook al?
Komt er dan geen einde aan?

avatar van judgepaddy
Zeker mooi!
Al ben ik meestal meer in voor de ouwe Stax sound, qua Soul.
3 1/2
Hmmm, Mood is wel een puik stukkie piano werk!
Ik verhoog naar 4.

avatar van Reijersen
De soulmuziek kent een aantal zeer aansprekende duo's. Zo hadden we Ike & Tina, Carla & Otis en natuurlijk Marvin & Tammi/Marvin & Mary en Marvin & Kim. Maar misschien wel het beste koppel ziet u hier: Donny & Roberta.

Wat maakt voor mij dit duo juist zo speciaal? Simpel eigenlijk. Hun stemmen passen zo ongelooflijk goed bij elkaar dat het lijkt alsof ze gemaakt voor elkaar zijn. Zowel Donny Hathaway als Roberta Flack heeft een zeer emotievolle en diep soulvol stemgeluid. Gister dacht ik over deze recensie en had ik er een zeer goede term voor, maar die ben ik nu helaas even kwijt.

En dan het muzikale gedeelte. Dat is gewoonweg dik in orde. Het is vrij minimaal, waardoor de prachtige stemmen van Donny & Roberta alleen maar meer overtuigen. Natuurlijk spelen beide artiesten een stukje op de piano mee.

Tekstueel is het allemaal niet al te verheffend, maar het past gewoon bij het totaalplaatje van dit fantastische soulalbum. Een must voor de vocale liefhebbers en een must-have voor elke zichzelf respecterende soulliefhebber.

avatar van thelion
Het perfecte Duo Donny Hathaway & Roberta Flack, 2 schitterende stemmen die zo ontzettend goed bij elkaar passen dat het simpel weg magistraal is.
Natuurlijk zijn er in de Soul muziek vele duo's, maar nooit pasten de stemmen zo goed bij elkaar als bij Donny & Roberta.
10 nummers waar het gevoel en de emotie vanaf druipen, neem nu gelijk de eerste 2 nummers I (Who Have Nothing) en You've Got a Friend adembenemend mooi. Het meer uptempo nummer Baby I Love You waarin je het plezier van Donny & Roberta terug hoort in hun zang begeleid met een lekker swingende piano.
De epische versie van You've Lost That Loving Feeling is net zo sterk als het origineel van The Righteous Brothers (ook een geweldig duo maar dan uit de Pop historie)
En zo gaat het verder eigenlijk alleen maar hoogte punten op dit album zo als Where Is the Love en de afsluiter Mood.
De instrumentatie is bij de meeste nummers naar de achtergrond geschoven en niet te uitbundig zodat de 2 stemmen zeer goed tot hun recht komen.

Kortom 10 Duetten van Donny & Roberta die alle 10 even goed zijn, ijzersterk album dus kan er dan ook niet minder dan 5* voor geven en zo als anderen al aangegeven hebben een "must have" voor elke soul fanaat.

Ook een zeer aangenaam duetten album is Diana Ross & Marvin Gaye - Diana & Marvin (1973) niet zo sterk als deze, maar ook zeer zeker de moeite waard (ook 2 stemmen die zeer goed samen gaan).

avatar van Minneapolis
Jammer van zo'n nummer als Come Ye Disconsolate, maar verder een prachtige en gevarieerde plaat met een wonderschone verrassende afsluiter.

avatar van Jessensei
Ongelooflijk mooie plaat. Ik denk niet dat ik al twee stemmen heb gehoord die beter bij elkaar passen. Perfecte harmonieën op 'You've Got a Friend', wat mij betreft de enige versie van het nummer die op gelijke hoogte staat met het origineel van Carole King. Maar mijn absolute favoriet op dit album is 'Be Real Black For Me'. Die geeft me een dikke krop in de keel.