World Party - Bang! (1993)

Label: Papillon

1. Kingdom Come (5:26)
  2. Is It Like Today? (5:11)
  3. What Is Love All About? (4:05)
  4. And God Said.... (0:26)
  5. Give It All Away (4:23)
  6. Sooner Or Later (3:33)
  7. Hollywood (4:09)
  8. Radio Days (4:52)
  9. Rescue Me (6:04)
  10. Sunshine (4:30)
  11. All I Gave (3:46)
  12. Give It All Away [Reprise] (4:49)
avatar van Zachary Glass
Ik heb deze cd nog in m'n bezit gehad met een Roy Liechtenstein achtig-hoesje.

Had ik daarmee een collector's item vast?

Is It Like Today? is echt een van de mooiste liedjes van de jaren '90. Hartverscheurend gewoon. Wauw.

avatar van UmmaGumma 44
Een album die je moet lijsteren als je hiervoor '' in the mood' bent!

avatar van Tompie
Ik hoef niet eens 'in the mood' te zijn om hier naar te 'lijsteren'. Is een album dat soms in staat is om me juist 'in the mood' te krijgen. Zeer precies afgewerkte popliedjes, gemaakt door een wellicht dwangneurotische controlfreak... Je zal nog geen ietsiepietsie klein foutje horen op de albums van World Party. Vaak vind ik zulke albums dan ook 'overproduced' en saai klinken, maar bij World Party heb ik daar geen last van. Het klinkt allemaal zo lekker!
Het enige minpuntje vind ik wel dat ik het soms moeilijk heb om het hele album uit te luisteren, omdat ik toch graag af en toe een scherp kantje heb.

avatar van UmmaGumma 44
Leuk dat er meer mensen zijn die dit album kunnen waarderen... "Is it like today..."

EVANSHEWSON
herman schreef:

Vind hem iets minder overweldigend dan Goodbye Jumbo, mààr toch... schitterend!

4 sterren dan maar ! ****

avatar van TEQUILA SUNRISE
Bijna net zo goed als Goodbye Jumbo, ik heb het album al jaren in de kast staan en wanneer ik dit album weer eens ga beluisteren zal ik met een afgerond waardeoordeel komen.

nijme255@adsl
Plaat opent leuk maar wisselend van kwaliteit. Verderop een mooie serie van 5, die begint met Give It All Away en eindigt met het hartverscheurende Rescue Me. Dan kakt de plaat wat in met het overbodige vervolg van nr. 5 als dieptepunt.

Zonder "Hollywood" en de nutteloze reprise was dit zeker een hoogvlieger à la Goodbye Jumbo geworden. Het album klinkt wat grilliger en (qua productie) experimenteler, maar Wallingers bevlogenheid werkt zo aanstekelijk dat ik deze cd altijd met de glimlach beluister.

Tip voor wie een leuk extraatje zoekt: het b-kantje van "Give it all away" is het bijzonder fraaie "mystery girl".

avatar van Bollieblauw
Dank voor de tip! Is It Like Today? is een van de mooiste liedjes ooit geschreven. Werkelijk prachtig.

avatar van EttaJamesBrown
Nummer 3 in een fijne trilogie.

avatar van Juveniles
herman schreef:

Ik draai dit album de afgelopen dagen weer frequent, dit nr is idd prachtig. 1 Van de hoogtepunten van een album dat mijn negentiger jaren heeft gekleurd. Dank Karl Wallinger.