Status Quo - Never Too Late (1981)

Label: Vertigo

1. Never Too Late (3:59)
  2. Something 'Bout You Baby I Like (2:52)
  3. Take Me Away (4:49)
  4. Falling in Falling Out (4:15)
  5. Carol (3:42)
  6. Long Ago (3:46)
  7. Mountain Lady (5:02)
  8. Don't Stop Me Now (3:44)
  9. Enough Is Enough (2:54)
  10. Riverside (5:04)
  11. Rock N Roll [Single Version] * (4:04)
avatar van RonaldjK
Eeeeh... en '70-'72 dan? Juist die albums, zo fijn!

avatar van gaucho
Okee, daar heb je me. Moet zeggen dat ik daar wel wat losse nummers van ken, maar eigenlijk geen volledige albums. Ik ben ingestapt bij Hello en On the level, gekocht in mijn tienertijd - wie niet destijds - en ben op de boogietrein gestapt zonder achterom te kijken. Mijn Quo-collectie omvat de jaren 1973-1981 - de albums uit die jaren heb ik allemaal, plus nog wat verzamelaars.
Ik neem de uitdaging aan - huiswerk te doen!

avatar van MetalMike
gaucho schreef:
De enige cover van het album is Something 'bout you baby I like. En juist dat nummer werd op single uitgebracht.

Carol is ook nog een cover btw, van Chuck Berry toen het "Oh Carol" heette als ik het goed heb. Maar idd, die andere vond ik toen wel leuk, later minder... maar tegenwoordig kan ik dat nummer weer goed hebben, maar het het is al met al in mijn ogen nog steeds van hun beste platen.

avatar van vielip
En wat voor cover is Carol! Eén van de meest heavy opnames die ze ooit hebben vastgelegd vind ik. In het licht rondom de totstandkoming van dit album bezien, zou het zomaar eens kunnen dat ze (Rossi) de ongepolijste demo versie op het album hebben gekwakt. Het klinkt namelijk heerlijk rauw en ongepolijst. Als je dat vergelijkt met de single Something 'bout you baby I like (enige nummer op het album waarop Parfitt als zanger is te horen) dan is het qua productie als dag en nacht. Er zitten nog een aantal nummers tussen die ik van een demo versie verdenk trouwens. Long ago, Take me away, Mountain lady en Don't stop me now, zo uit m'n hoofd, hebben ook die lekkere rauwe sound. Kan ook komen omdat ze voor een aantal tracks een drumcomputer hebben gebruikt natuurlijk. Dan klinkt het al snel minder rauw.

avatar van Ebby
Dit album was toch tegelijk met Just Supposin opgenomen ?

avatar van vielip
Klopt, zelfde sessie.