Amusement Parks on Fire - Amusement Parks on Fire (2005)

Label: Filter

1. 23 Jewels (3:46)
  2. Venus in Cancer (3:37)
  3. Eighty Eight (4:45)
  4. Wiper (8:01)
  5. Venosa (4:22)
  6. Asphalt (5:13)
  7. Smokescreen (4:11)
  8. The Ramones Book (3:55)
  9. Local Boy Makes God (5:21)
Nog maar 1 nummer gehoord, nl. Venus In Cancer. Schijf. Belooft alvast veel.

Shoegaze - revival of hoe pleeg je dit te noemen, doet bij vlagen aan Slowdive, Lotion of Chapterhouse denken.
Not bad, not bad...

JonnieBrasco
Shoegaze, daar lijkt het wel op ja. Dit album bevat veel van die wijds-klinkende, My Bloody Valentine-achtige noisegitaar-stukken. Dat gecombineerd met de hedendaagse up-tempo indie-rock stijl (die door de noise lekker heavy klinken), geeft het album een unieke sound. Verder komt er af en toe een mooie piano om de hoek kijken. Mooi album. Binnenkort staan ze in Groningen overigens.

J Casablancas
Erg goed album, door een gozer van 20 geschreven, toch erg knap. Venus in Cancer, Venosa en Smokescreen zijn erg mooi.

avatar van bonothecat
Een tweede kans gegeven, en ik moet zeggen dat de tweede kans een stuk beter smaakt dan de eerste . Shoegaze meets rock of zoiets! 3,5*

avatar van cornucopia
Mooie, sferische, muziek gemaakt door een jongen van een jaar of 20... Mooie opbouw met soms een ware muur van geluid...

avatar van jurado
jammer dan wel weer van de klote productie...die drums klinken als een natte krant.

Eventjes een hype, vond het toen ook wel heel aardig, maar achteraf eigenlijk overschat en niet de moeite. Beluister de plaat nimmer meer. Live was het ook niet best. 2*

avatar van jorro
Het is altijd fijn om na 11,5 jaar weer eens een berichtje te plaatsen bij een album. Een jaar geleden heb ik 3,5 stem gegeven en dat was 7 jaar na de voorafgaande stem. Kortom, echt populair is deze band niet.
Vandaag ben ik er nog eens voor gaan zitten. Die 3,5 blijft staan, maar wat de band hier met de track Asphalt neerzet vind ik prachtig. Daarnaast zijn ook Wiper en The Ramones Book niet verkeerd.
Hoewel de band er zo nu en dan in slaagt een mooie geluidsmuur te produceren, zoals in Local Boy Makes God is de rest echter middelmatig. Er zal geen amusement park in de brand van vliegen in elk geval..

avatar van Juul1998B
Erg prettig shoegaze album dat nergens inkakt en zijn niveau blijft houden.
Favorieten zijn local boy makes god en smokescreen