I.E.M. - Arcadia Son (2001)

Avant-Garde / Rock
Label: Headphone Dust

1. Wreck (1:25)
  2. Beth Krasky (0:26)
  3. We Are Not Alone (7:29)
  4. Cicadian Haze (6:11)
  5. Politician (1:08)
  6. Arcadia Son (7:50)
  7. Shadow of a Twisted Hand Across My House (20:24)
  8. Goldilocks Age 4 (1:12)
avatar van dynamo d
I.E.M. staat voor Incredible Expanding Mindfuck en dat is het ook. Experimentele muziek waarbij het titelnummer en het lange 'Shadow of a Twisted Hand Across My House' nog voor enige herkenning zorgen. I.E.M. is een neven-project (geweest) van Steven Wilson. Hij is beter bekend als het genie van Porcupine Tree en No-Man. Ook heeft hij samengewerkt met Opeth.
Arcadia Son is een mengeling van krautrock, jazz en geluiden uit het leven zoals op Politician allerlei erotische geluiden te horen zijn. Kortom, voor de één zal het fascinerend zijn, voor de ander te zwaar op de maag. Dat laatste geldt voor mij: 2*. Niettemin blijf ik Steven Wilson volgen, want hij is een genie. Daarvan ben ik overtuigd.