Lou Doillon - Places (2012)

Frankrijk
Label: Barclay

1. ICU (4:02)
  2. Devil or Angel (4:04)
  3. One Day After Another (3:51)
  4. Defiant (3:15)
  5. Same Old Game (2:49)
  6. Jealousy (2:53)
  7. Make a Sound (2:46)
  8. Hushaby (3:34)
  9. Questions and Answers (3:41)
  10. Places (4:09)
  11. Real Smart (5:03)
avatar van Minneapolis
ICU is in elk geval een prachtig nummer.

avatar van WoNa
Na het album jaren vergeten te zijn, door haar nieuwe album 'Soliloquy' eindelijk op cd in huis gehaald. Ja, het album is net zo goed als ik mij herinnerde uit 2012, met ICU inderdaad als zo'n krachtig statement aan het begin. Places is het begin van wat een heel erg interessante muzikale carrière aan het worden is. Zo krachtig beginnen als met Places is niet veel artiesten gegeven. Lou Doillon wel.

Door Music Meter kom je muziek tegen, waar je nieuwsgierig naar wordt. Ik ben regelmatig in Frankrijk te vinden en struin dan graag plaatsen af waar muziek wordt verkocht. Vaak tweedehands. Op zoek naar wat onbekende artiesten. Daar zijn er genoeg van , want ook in Frankrijk zijn de Voice, Talent programma's volop aanwezig. Net als in Nederland hoor je dan vaak maar weinig er maar van terug. Frankrijk kent door het chanson verleden wel een stijl dat redelijk uniek is. Zeker bij zangeressen zijn er de zogenaamde hijgzangeressen, waarbij Jane Birkin de eerste (?) en waarschijnlijk ook de bekendste is. Ze maakt nog muziek die best goed is. Ze heeft 3 dochters van 3 verschillende echtgenoten, waarbij Charlotte Gainsbourg het bekendste is , als actrice (Van Trier films) maar ook als zangeres. Lou Doillon is de jongste dochter van Jane Birkin en via Music Meter was ik wel benieuwd. Nu past deze zangeres absoluut niet in de stijl van Jane Birkin en zus Charlotte. Dit is anders. Als eerste zingt ze in het Engels en de muziek klinkt ook meer Angelsaksisch dan Frans. Haar stem heeft ook niet het lieflijke, maar is rauwer. De nummers zijn bijzonder prettig om naar te luisteren en het zit wat tussen folk en pop in. Het klinkt niet eigentijds , maar lijkt wortels te hebben in de folk van eind jaren 60 begin 70. In Frankrijk is deze artiest redelijk bekend en wordt ook goed verkocht. In Nederland nooit iets van gehoord of gezien, dus blijk dat ik dit schijfje voor een paar euro aan kon schaffen. Ik ben zeker benieuwd naar de andere albums van deze zangeres. Een aanrader.