Hitzone 31 (2005)

19. Lange Frans & Baas B - Supervisie
  20. Moby - Lift Me Up
  21. Dj Norman en Darkraver - Komt Tie Dan He *
eazyfan
tjah best veel hiphop op deze maar nog steeds slegt.

avatar van BlueVelvet
Enige *aan te horen* nummers:
U2 en Moby

Ach opzich is het best een leuke hitzone,
Ik vind bijv nr 1 van Guus Meeuwis - Geef mij nu je angst
wel leuk, en Lost van Anouk, Elize Automatic en Ali B vind ik ook nog wel geinig , Owjah en die van Within Temptation is ook best mooi.

avatar van Kill_illuminati
BlueVelvet schreef:
Enige *aan te horen* nummers:
U2 en Moby

En Snoop Dogg - Drop it like its Hot

avatar van Arrie
Unwritten vind ik stiekem wel een leuk liedje

0,5 voor alleen al het toevoegen van Guus Meeuwis, want een ongelofelijk flutnummer zeg.

avatar van Arrie
Dat nummer is eigenlijk een cover, en ja, Andre Hazes heeft het nummer ook gezongen, maar het origineel is een Duits nummer, van Udo Jurgens: Gib Mir Dein Angst ofzo... Niet dat dat het er veel beter op maakt
Die van Will Smith vond ik toentertijd ook wel erg leuk, maar nu toch een stuk minder

avatar van vin13
1,0
3,9,15 en 16 zijn goed.

Het is wel een leuk album. De nummers van bv. Di-rect zijn leuk! Maar ik vond hem toen leuker als nu, er zijn zeg maar betere albums!

timon
Het kon slechter! Lichtpuntjes zijn: tracks 1, 3, 9, 10, 15 (zelfs goed!) en 20.

avatar van Madjack71
No.1/7/9/15 en vooruit voor de sprookjesjurken liefhebbers onder ons no 18 ook nog.

vond ik toen erg leuk, nu.. na niet echt.

DonPeliculón
Komt 'ie dan hè, komt 'ie, komt 'ie dan hè! Haha, was een aantal jaar geleden altijd lachen, maar echt goede muziek is het niet.

Staan een aantal leuke nummers op, zoals Sometimes You Can't Make It On Your Own, Unwritten en Hungry For Love. Dat is het dan ook wel.

avatar van Dibbel
Daar gaan we weer: nummer 31 uit 2005.
Weer een niet heel bijzondere.
Beste nummers wat mij betreft Within Temptation met het rustige Memories, Zucchero met Ilse De Lange (vrij rustig), Anouk met het ook al rustige Lost en U2 met het ook al rustige Sometimes You Can't Make It On Your Own.
Verder zijn nog heel goed om aan te horen de nummers van Moby, Di-Rect en Natasha Bedingfield en Snoop Dogg neem ik als guilty pleasure.
Nog net er mee door kan dan Anastacia nog (ook alweer rustig), maar Guus Meeuwis met het rustige Geef Mij Nu Je Angst heb ik echt veel te veel gehoord.
De rest is niet zo goed (Elize, Will Smith) tot verschrikkelijk (DJ Norman, Mario, Ali B., Jennifer Lopez).
Chipz is hoop ik voor kinderen bedoeld, want het is a poor woman's Vengaboys en die waren al heel fout.
1,5 met moeite.

avatar van tnf
tnf
De bodem wordt hier bijna bereikt. Gelukkig klinkt nr 32 iets leuker.

Lasgo's All night long en Audio Bullys - Baby shot me down, die ongeveer ten tijde van deze uit kwamen en gewoon hits geweest zijn, worden alvast behoorlijk gemist.

---------------------------------------------------------------

Guus Meeuwis - Geef Mij Je Angst

Misschien is deze André Hazes-cover, vrij kort na z'n dood uitgebracht, wel heel teder bedoeld (geen idee of de opbrengsten naar het goede doel gingen, of dat het lijkenpikkerij was?), maar mij hoef je het niet voor te schotelen. Doe het origineel nog maar eens een keer.

Mario - Let Me Love You

Ik moet het YouTuben om terug te halen hoe het ook alweer ging. Beetje slaapverwekkend r&b-niemendalletje.

Anouk - Lost

Tja, het zit goed in elkaar, maar me in het hart raken doet het niet. Deze review kan ik bij zeker driekwart van de Anouk-singles plaatsen.

Jennifer Lopez - Get Right

Dat valse saxofoontje dat er doorheen zit vind ik wel geinig (ik kan me herinneren dat sommige ánderen daar destijds knettergek van werden), net als dat kinderstemmetje aan het einde. Maar ja, dat flinterdunne stemmetje dat eroverheen zit verpest de lol dan weer.

Ch!pz - 1, 2, 3

Chipz! heeft hier promotie gemaakt van soort van 'bonustrack' aan het einde van de cd, naar bijna vooraan? Hadden de makers van Hitzone niet hoeven doen, hoor. Net als de voorganger hiervan weer een smakeloze Vengaboys-ripoff.

Ali B ft. Yes-R & Brace - Leipe Mocro Flavour

Een van m'n ergste guilty pleasures. Ik heb normaliter een hekel aan zo'n beetje alles wat Ali B & z'n vriendjes in muzikaal opzicht uitbraken, maar deze is - met dat meezingrefreintje, en dat huppelige deuntje eronder - zo aanstekelijk dat ik er niet omheen kan. Zelfs het clipje vind ik wel lollig. *insert hier niet-aanwezige schaam-smiley*

Will Smith - Switch

Will Smith goes Outkast. Nou vind ik de oude singles van Outkast stuk voor stuk héél erg leuk, en als anderen zich laten inspireren is er best kans dat ik het op z'n minst wel redelijk vind. Dat is hier dan ook het geval. Hij heeft zich er niet té makkelijk vanaf gemaakt.

EliZe - Automatic

Nietszeggend meisje, nietszeggend stemgeluid, identiteitsloos nummer, en dat moest dan onze eigen Kylie Minogue zijn? Klinkt en oogt téveel als het resultaat van een tot in de puntjes uitgewerkt marketingplan; geen idee wie EliZe zélf zou kunnen zijn. Bij sommige van die prefab artiesten zie je nog iets van de persoon erachter door het buitenlaagje heen schijnen. Maar ik kan niet ontkennen dat het goed in elkaar zit.

U2 - Sometimes You Can't Make It on Your Own

Geen slecht nummer, maar in hun ouvre valt het een beetje weg. Niet héél bijzonder. Maar ja, een tegenvallend U2-nummer steekt nog steeds boven het gros in de Top 40 uit, toen ook al.

Natasha Bedingfield - Unwritten

Nogal gladgeproduceerd popdeuntje, lijkt wel doelbewust gemaakt voor de Sky Radio's en Q-Music's van deze wereld. Zit goed in elkaar, maar doet me verder geen ene reet.

Di-rect - Hungry for Love

Lijdt precies aan hetgene waar alle andere Di-Rect-singles (met uitzondering van Inside my head) aan lijden: ik ben het gelijk weer vergeten zodra het afgelopen is.

Usher - Caught Up

Niet heel spectaculair, maar gewoon plezierig om te horen. De opbouw van de coupletten vind ik goed gedaan, in combinatie met het vage geluidje dat erachter zit.

Britney Spears - Do Somethin'

Nogal plastic en overgeproduceerd nummer. Tikje noisy, het heeft 'loudness war' written all over it. Het klinkt als een voorloper van een groot deel van de ellende die er anno nu veel op de radio is (alleen de robotstem ontbreekt nog), ik kan er niet zo goed tegen. Toxic was in wezen ook heel erg 'geproduceerd', maar toch riep dat minder erg zo'n gevoel op. Dat ademde veel meer.

Anastacia - Heavy on My Heart

Weer een typisch Amerikaans MOR-ding dat doelbewust geschreven lijkt voor zenders als Sky Radio. Goed gemaakt, maar vreselijk glad en suf.

Snoop Dogg - Drop It Like It's Hot

Interessante minimalistische beat zit hieronder, met dank aan de Neptunes. Jammer dat nummers uit deze hoek vaak van die vreselijke songteksten hebben, zo erg dat ze ook mij (doorgaans niet zo op de teksten gefocust) opvallen. Deze ook weer. Maar muzikaal gezien vind ik het erg lekker.

Zucchero en Ilse Delange - Blue

Zegt me niks. Ik ruik bij het zien van de titel/uitvoerenden al typische Sky Radio-MOR. *zoekt het op* Ik blijk het zowaar te kennen. Het is ongeveer wat ik dacht dat het zou zijn, maar toch ken ik binnen het genre wel vervelender nummers.

Raffish - Thursday's Child

Andere producer dan bij de voorganger (Plaything) zeker? Dit klinkt opeens wel érg bloedeloos. En die clip oogt al precies zo. Erg plastic allemaal.

Within Temtation - Memories

Het schijnt allemaal heel goed te zijn wat ze maken, maar misschien moet je tot hun doelgroep behoren om het op waarde te schatten. Voor mij, niet bepaald tot die groep behorend, klinkt het opnieuw als (weliswaar professioneel vervaardigd) automatische piloot-werk.

Lange Frans & Baas B - Supervisie

Naar Lange Frans & Baas B-maatstaven klinkt dit zowaar goed. In ieder geval niet als een kinderliedje. Wat nog steeds niet wil zeggen dat ik het voor m'n lol opzet, trouwens. Die stem van Lange Frans verdraag ik gewoon niet. Er is iets met z'n intonatie; kan je volgens mij een goede Koefnoen-persiflage van maken (voor zover die al niet bestaat).

Moby - Lift Me Up

Wat, er komt zowaar iets boeiends voorbij op deze veredelde onderzetter??? Eentje die niet alleen 'goed in elkaar zit' cq. 'professioneel vervaardigd is', maar die ik ook daadwerkelijk vrijwillig opzet, van tijd tot tijd??? Roept vage herinneringen op aan z'n oude rave/house-hits, alleen dan meer met een rocktintje. Heeft iets episch over zich.

Dj Norman en Darkraver - Komt Tie Dan He

Te stompzinnige voor woorden, veel boerser dan dit kan je ze niet krijgen. Volgens mij had ik dit in de nineties - destijds niet vies van muziek met die eigenschap - een geweldig nummer gevonden, wat dat betreft kwam 'ie een aantal jaren te laat. Toch heeft het een bepaalde spontaniteit over zich waardoor ik er niet écht een hekel aan kan hebben.

avatar van tnf
tnf
...zo slecht, deze editie, dat (gewoonlijke) reviewers van de Hitzone-cd's spontaan geen trek meer lijken te hebben.

Ik kan mensen die daadwerkelijk afgehaakt zijn niet eens ongelijk geven, al ligt het afhaakpunt bij mezelf nog wat cd's later.

avatar van RogerV

Saai en standaard

3.Anouk - Lost
Weinig interessant

4.Jennifer Lopez - Get Right
JLO is als hondenpoep onder je schoen. Dat wil ook maar niet weg.

5.Ch!pz - 1, 2, 3
Verplichte kindermeuk trackje

6.Ali B - Leipe Mocro Flavour
Absolute reut

7.Will Smith - Switch
Nietszeggend nummer

8.EliZe - Automatic
Deze is ondanks dat ie simpel is nog wel leuk. Elize kwam tijdens de intro van 2005 optreden bij de bunker. Men was in haar hitje niet echt geinteresseerd. Des te meer in het tietenlied dat ze 3 keer zong. Dat gevoel voor humor had ze gelukkig ook.

9.U2 - Sometimes You Can't Make It on Your Own
Degelijk maar saai

10.Natasha Bedingfield - Unwritten
Is op zich te verdragen

11.Di-rect - Hungry for Love
Kleuterpunk

12.Usher - Caught Up
Hier hoor ik helemaal niets in

13.Britney Spears - Do Somethin'
Scoorde die nog hits in 2005?

14.Anastacia - Heavy on My Heart
SKy radio

15.Snoop Dogg - Drop It Like It's Hot
Is te hebben maar niet meer dan dat

16.Zucchero en Ilse Delange - Blue
Gladde Vinex huiskamermuziek

17.Raffish - Thursda's Child
Grauwe girlband pop

18.Within Temtation - Memories
Degelijk maar niet mijn ding

19.Lange Frans & Baas B - Supervisie
Als ze die gasten nou gewoon eens nergens meer een berufsverbot als rapper gaven

20.Moby - Lift Me Up
Goed nummer

21.Dj Norman en Darkraver - Komt Tie Dan He *
Deze is fout maar wel lollig in zijn spontaniteit.

avatar van pureshores
1.Guus Meeuwis - Geef Mij Je Angst-volgens mij stond dit veel te lang op 1, ben Guus wel een beetje beu

2.Mario - Let Me Love You-saaie rnb

3.Anouk - Lost-ben Lost wat de aantrekking van dit soort jankballads is, laat haar maar gewoon beuken

4.Jennifer Lopez - Get Right-deze vind ik toch erg aanstekelijk, ondanks dat trompetje. Je weet dat ze niks zelf doet maar liever dit dan van die afgeroomde idols meuk

5.Ch!pz - 1, 2, 3-123 de deur uit

6.Ali B - Leipe Mocro Flavour-voor de doelgroep leuk, voor de rest verschrikkelijk

7.Will Smith - Switch-die had beter al eerder kunnen stoppen

8.EliZe - Automatic-kylie kloon, aanstekelijk nummer waar je geen buil aan kan vallen

9.U2 - Sometimes You Can't Make It on Your Own-wederom saai nummer

10.Natasha Bedingfield - Unwritten-leuker dan These words, verder is dit meiske behoorlijk zenuwopwekkend

11.Di-rect - Hungry for Love-rock voor sky radio

12.Usher - Caught Up-mindere single van Usher, vind zn dance comeback veel leuker

13.Britney Spears - Do Somethin'-veel niemendalletjes tijdens de "slet"fase, deze kan ik me niet echt herinneren

14.Anastacia - Heavy on My Heart-MOR en 4 singles van het album hoeft niet

15.Snoop Dogg - Drop It Like It's Hot-de carriere van Snoop is behoorlijk opmerkelijk, als je Doggystyle hoort en zn track op de Deep Cover soundtrack, dan begrijp je bepaalde keuzes niet echt (Sweat, Katy Perry), dit was een baanbrekend nummer dankzij de Neptunes, het is toe te juichen dat Snoop heel open staat voor Het Experiment en daarom 1 van de echt interessante rappers die al 20 jaar meedraait!!!

16.Zucchero en Ilse Delange - Blue-sky radio pop

17.Raffish - Thursda's Child-ken ik gelukkig niet

18.Within Temtation - Memories-mindere single van de jurk

19.Lange Frans & Baas B - Supervisie-schaam me kapot voor dit soort triestheid

20.Moby - Lift Me Up-beetje radiovriendelijke single van Moby

Dj Norman en Darkraver - Komt Tie Dan He
ski hut troep

Autobahn
Nummer 1: lekker makkelijk natuurlijk, een hit scoren door een tekst van een onbekend buitenlands lied naar het Nederlands te vertalen. Desalniettemin vind ik wel aardig.

Nummer 9: minder nummer van U2, de glans was er wel van af.

Nummer 10: hier word ik wel vrolijk van!

Nummer 20: deze is gewoon geweldig!