menu

Dare - Calm Before the Storm 2 (2012)

mijn stem
3,80 (10)
10 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Legend

  1. Walk on the Water (6:42)
  2. Someday (4:13)
  3. Calm Before the Storm (6:40)
  4. Crown of Thorns (5:00)
  5. Precious (4:22)
  6. Silence of Your Head (5:21)
  7. Rescue Me (4:40)
  8. Ashes (5:08)
  9. Rising Sun (3:49)
  10. Cold Wind Will Blow (4:31)
  11. Deliverance (3:39)
totale tijdsduur: 54:05
zoeken in:
avatar van da dude
Darren Wharton en makkers hebben de nummers van Calm Before The Storm uit 1998 volledig opnieuw opgenomen en in een andere volgorde, aangevuld met de niet eerder uitgebrachte nummers Precious en Cold Wind Will Blow uitgebracht als Calm Before The Storm 2. Soort van Ultimate Edition dus. Heb em nog niet gehoord, hopelijk pakt dit beter uit dan bv. Manowar's poging om Battle Hyms te verjongen ...

avatar van ozwald
apart.... originele versie was al weinig mis mee. Goede songs en goed geproduceerd.

Deze release lijkt me wat aan de overbodige kant..

5,0
Ja, voor mij zeker overbodig, want ik heb zelfs de twee bonustracks al. Maar beste muziekvrienden... ik koop hem zeer zeker!, want de productie en zang zijn nog fenomenaler dan op het origineel. Jammer dat Darren met zijn muzikale vrienden geen geheel nieuw album uitbrengt. Hopelijk in 2013, want hij tourt nu met Thin Lizzy. Dare is een hoogst onderschatte cultband. Zelden zo'n emotionele, warme zang gehoord. Voor mij toch 5 sterren.

avatar van mulver64
4,5
Ik ben een groot Dare fan,
Ik heb de originele MTM versie en ook de een jaar later op Darrens eigen label Legend Records uitgebrachte versie. Hierop stond Cold Wind Will Blow al als extra track.
Door het album opnieuw op te nemen heeft hij nu 100% van de rechten van dit album. Tevens geeft hij aan dat de productie inderdaad veel beter is dan die van het origineel.
Vandaag deze versie in de brievenbus.
Hij staat nu voor de eerste keer op. De arrangementen zijn zo op het eerste gehoor op een aantal punten toch duidelijk aangepast. Helaas ontbreekt Still in Love with You. Dat vond ik toch een mooie afsluiter van de originele CD.
Binnenkort als ik tijd heb zal ik de nummers in de oude en nieuwe versie beluisteren.
Voorlopig net als het origineel 4,5 *

avatar van mulver64
4,5
Bericht gisteren van Vinnie Burns op facebook:
'We are recording the new album at the moment. The Out Of The Silence Deluxe edition will be after the new album is recorded.'
Dus binnenkort zowel een nieuw album als een opgepoetste versie van Out of the Silence!!

Gast
geplaatst: vandaag om 22:55 uur

geplaatst: vandaag om 22:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.