Bryan Fury - Bottleneck Mankind (2005)

Electronic
Label: Epileptik

1. Eqaulity Deluxe (6:05)
  2. Swarn Enemy (4:44)
  3. Ice Triumph (5:00)
  4. @ Face Value (5:04)
  5. Lost London (6:00)
  6. Bluntz N Beatz (Straight Outta Deathchant) (7:00)
  7. Wolf in Sheep Clothings (5:37)
  8. Bottleneck Mankind (3:42)
  9. Oblivian Request (4:56)
  10. Mutalate the Innocent (6:43)
  11. Shadow Warz (6:06)
avatar van Goodfella
De vrij unieke sound van Hellfish & Producer wordt vrijwel klakkeloos gekopieerd door meneer Fury, maar dat neemt niet weg dat het niet bijzonder lekker is . Met deze cd demonstreert-ie namelijk dat hij het stijltje helemaal door heeft. Epileptik biedt u een uur lang uptempo gebonk, gesample en gefreak in dit met hiphop, drum 'n bass en breakbeats doorspekte subgenre van de hardcore. 4*

avatar van Onderhond
Niet zo gecharmeerd van de man z'n werk op het Deathchant label. Is dit in dezelfde richting, of een niveautje hoger ?

avatar van Goodfella
Ik ken niet zoveel van 'm eerlijk gezegd. "Gripper vs Jumbo Fingers" met Hellfish vind ik erg leuk, maar z'n eigen "Blood in Blood Out" ep'tje haalt het zeker qua dynamiek niet met deze cd. Ook die nieuwe Deathchant Minus (Hellfish co-op) is daar iets te gewoontjes voor. "Alkaline Lake" (bij Pacemaker, en wederom met Hellfish) vind ik daarentegen niets minder dan geniaal, daar kunnen een aantal tracks híer weer niet aan tippen .. tot zover houdt m'n vergelijkingsmateriaal wel op eigenlijk.

Aan jou de taak om ondanks onze ietwat grillige smaakverhouding hier verbanden en aanknopingspunten in te vinden

avatar van Onderhond
Gewoon luisteren maw

avatar van nuf
nuf
goed te doen.. maar ik ben er bijna nooit voor in de mood, de beats zijn te distorted voor mijn smaak.. maar het werk zelf is weinig op aan te merken behalve dat het allemaal een beetje op elkaar lijkt.