Anima Mundi - Live in Europe (2012)

Alternatieve titel: Lakei in Helmond - June 2011

Cuba
Uitgebracht in eigen beheer

1. Time to Understand (14:57)
  2. Rhythm of the Spheres (18:08)
  3. Sanctuary (10:33)
  4. La Montaña del Vigía (4:24)
  5. Spring Knocks on the door of Men (26:15)
  6. Flying to the Sun (9:37)
  7. Cosmic Man (9:37)
  8. The Return (3:56)
  9. Firth of Fifth (Excerpt) (5:29)
avatar van Brunniepoo
Registratie van het gedenkwaardige concert dat deze band in Helmond gaf. Door een niet echt handige planning (te laat aanvangstijdstip voor drie bands) duurde het optreden van Anima Mundi tot half twee maar van mij had het toen zelfs nog wel langer mogen duren.

Gespeeld werden alle nummers van het album The Way, twee nummers van voorganger Jagannath Orbit en een van het debuut, La Montana del Vigia, waarop ook het oorspronkelijke lid Anaisy Gómez meedoet op doedelzak. The Return was toen nog onuitgegeven maar staat op het zopas verschenen The Lamplighter. Firth of Fifth vormde een leuke afsluiter en toont eens te meer aan dat Roberto Diaz een uitstekend gitarist is.

Het geluid is behoorlijk goed, zeker gezien de zeer beperkte middelen waarmee een en ander is opgenomen. Een mooie herinnering aan een memorabel optreden.

Overigens is er ook een DVD van dit concert. Ook hiervan is de beeld- (en geluids)kwaliteit prima. Enige nadeel van deze dvd is dat er geknipt is tussen de nummers, waardoor elk nummer als een aparte track wordt gepresenteerd in plaats van als een onderdeel van het geheel, wat toch een beetje afbreuk doet aan het idee van een concertregistratie.