Sandy Bull - Fantasias for Guitar & Banjo (1963)

Rock / Folk
Label: Vanguard

1. Blend (22:00)
  2. Carmina Burana Fantasy (4:34)
  3. Non Nobis Domine (1:38)
  4. Little Maggie (4:09)
  5. Gospel Time (10:00)
avatar van YobbeR
Deze gitarist verdiend bekendheid bij liefhebbers van de gitaar.
Luister naar Blend , een trip op zich.
Iets voor liefhebbers van john Fahey .

avatar van Paalhaas
Laat anders een stemmetje achter, YobbeR. Verder ben ik het natuurlijk helemaal eens met je bericht. Een bijzonder invloedrijk album voor sologitaarmuziek. In 1963 al zó'n dijk van een track van 20 minuten opnemen! Blend blijft één van mijn favoriete nummers ooit. Petje af.

avatar van Toon1
Een indrukwekkende mix van blues, jazz, folk, wereldmuziek met invloeden uit het Midden Oosten en India. Inclusief banjo! Wat een plaat voor 1963!

avatar van Paalhaas
Wat jammer toch dat kant B het in de verste verte niet haalt bij kant A. Anders was dit een regelrechte 5/5. Nu haal ik er toch maar een halfje af. 4/5

avatar van Masimo
Inderdaad indrukwekkend, zeker voor het jaar waarin het gemaakt is. De opener is inderdaad het pareltje van de plaat, wat een sfeer.

avatar van Supernormal
Het contrast kan inderdaad niet groter zijn! Wat een geniale A-kant en een ietwat teleurstellende B-zijde. Flinke pluim ook op de hoed van Billy Higgins die hier - net als bij Charlie Haden en Ornette Coleman - het spektakel perfect weet te kadreren. Beter als dit wordt het zelden. Een album dat zich perfect leent om op vinyl aan te kopen en die éne zijde compleet grijs te draaien.

Schitterende muziek. Blend doet me denken aan de raga's van Ravi Shankar, maar dan op zijn westers. Met recht een blend tussen oosterse en westerse cultuur. Blij met deze ontdekking!

avatar van Teunnis
4,5* voor de A-kant, 2,5* voor de B-kant. Zelden zo’n gigantisch verschil gehoord.

avatar van Barney Rubble
Vind dat verschil in kwaliteit wel meevallen. Gospel Tune is immers ook een ongelovelijk gave gitaartrip. Het heeft haast een spagheti western-feel. Al is blend inderdaad wel beter.