Tomàn - Catching a Grizzlybear, Lesson One (2005)

België
Label: Zeal

1. Deportivo (8:24)
  2. Also for Example (7:16)
  3. Happiness Is a Foreign Landscape (5:36)
  4. Paula Roid (5:21)
  5. Boston (6:17)
  6. You Somehow Missed the Right Moment (4:34)
  7. Shoot Me (7:37)
  8. The First Sunday of April (5:18)
Verwant met De Portables in het postrock genre. Het lijkt wel de Belgische Explosions in the Sky. Vooral het eerste nummer, Deportivo, is ongemeen grandioos. Schitterende opbouw, minimale zang en uitmuntende gitaren. Een van de revelaties van 2005 voor mij.

Klinkt zeer goed. De Portables zijn ook geweldig, dus ik ga hier maar 's achteraan.

roeland
live deed het me eigenlijk niets..

Herbert LC
Een van de beste Belgische cd's van het afgelopen jaar. Doet me soms ook wat aan Pinback denken.

loserkid
Fenomenaal concert op Pukkelpop in de Wablief, amai!

avatar van Cygnus
loserkid schreef:
Fenomenaal concert op Pukkelpop in de Wablief, amai!

Helemaal waar! Vooral het gebruik van blaasinstumenten in postrock viel me op. Alle liefhebbers van Explosions in the Sky kunnen dit blind uitproberen. Het is wel een stukkie rustiger dan EitS, met minder felle uitbarstingen.

Parabola
Fijn ingetogen plaatje 4*

avatar van Coudie
Deportivo = nu al een klassieker in het genre!

avatar van Kronos
Mooie ingetogen muziek, die mij af en toe aan Spain doet denken.

avatar van hansjuvefan
Iemand een idee waar deze cd nog te koop is?

avatar van SpaceLee
Kamperen bij een meer in de vrije natuur. Op een koele morgen de zon zien opkomen. Een jong hertje zien voorbijlopen. Het voorzichtig proberen te aaien. Zo'n plaat. Heerlijk.