Montevideo - Personal Space (2012)

Belgiƫ

7. Fate & Glory (4:56)

met Lara Chedraoui

8. Mr. Drake (4:28)
  9. Tribal Dance (3:50)
  10. Out of Pleasure (6:23)
avatar van Tompie
Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) is een zangeres van internationale klasse.

Best een leuk album. De lyrics en lichtjes Franse tongval schrikken de Engelsen blijkbaar niet af, want in tegenstelling tot veel Vlaamse collega's hebben ze de aandacht van NME voor even kunnen opeisen met The Horrors remix van Castles (alsook enkele kleinere internationale blogs). Muzikaal zit het dan ook helemaal snor met heel afwisselende muziekstijlen. Het duet met Lara mag er ook zijn, al is de single-versie net iets toegankelijker als deze album versie. Madchester is een knipoog naar de Manchester/Hacienda-scene van de 80's, terwijl Mr. Drake een eerbetoon is voor Nick Drake. Inspiratie voor de hoes hebben ze duidelijk bij Magritte en enkele symfonische rockacts gevonden ... De muziek klinkt als een leuke soundtrack voor hun thuisstad Brussel.