Eric Taylor - Eric Taylor (1995)

Folk
Label: Watermelon

1. Dean Moriarty (6:23)
  2. Prison Movie (4:44)
  3. Hey Little Ryder (3:31)
  4. Deadwood (4:50)
  5. Mission Door (3:29)
  6. Tractor Song (4:51)
  7. Visitors from Indiana (3:56)
  8. All So Much Like Me (3:36)
  9. Whooping Crane (4:00)
  10. Hemingway's Shotgun (3:45)
  11. All Day Saturday (3:51)
  12. Shoeshine Boy (2:51)
avatar van heicro
Deze man heeft bijna alles. Hij heeft een groot songwriters talent en is een geweldige zanger en gitarist. Wat hij niet heeft, maar wel verdient is een grotere bekendheid dan nu.

avatar van potjandosie
een openbaring dit album uit 1995 van deze Amerikaanse singer/songwriter, afkomstig uit de Texas folk scene, geboren 1949 in Atlanta, Georgia, overleden in 2020. zijn beste werk. de 1e trits van 6 nummers zijn van uitzonderlijke klasse, maar ook de nummers die daarna volgen zijn het beluisteren meer dan waard. de man was een geweldig liedjesschrijver en gitarist en beschikt over een mooie, rustgevende stem. luister a.u.b. naar de opener "Dean Moriarty" , een fictief karakter uit het boek "On The Road" van Jack Kerouac, als liefhebber weet je dan genoeg. de man deed in het verleden vele tournees zowel door de U.S.A. als Europa. in Nederland was hij een graag geziene gast op festivals zoals Take Root en Roots of Heaven. dit album werd geproduceerd door Mark Hallman en Iain Matthews en opgenomen in Austin, Texas (All songs written by Eric Taylor). de instrumentatie is vrij basic, veelal gitaar, bas en piano met fijne accenten van o.a. cello, harmonica en viool. in "Tractor Song" zit een geweldige slide guitar partij van Robert McEntee. vele van zijn songs zijn gecoverd, van dit album o.a. "Whooping Crane", door Lyle Lovett op zijn coveralbum "Natural Forces". Iain Matthews en Lyle Lovett verzorgen in een groot aantal nummers op dit "Eric Taylor" album de supporting vocals, die een meerwaarde aan de liedjes geven. van 4) Deadwood, South Dakota staat een geweldige uitvoering op de live klassieker "One Fair Summer Evening" van de onvolprezen Nanci Griffith (wijlen). op haar album "There's A Light Beyond These Woods" staat het schitterende "Dollar Matinee". een nummer geschreven door Eric Taylor, dat hij in duet met Nanci Griffith zong. wellicht een leuk weetje Eric Taylor en Nanci Griffith waren tussen 1976 en 1982 met elkaar getrouwd. liefhebbers van Chip Taylor, Guy Clark, Townes Van Zandt, etc. zullen dit album zeker waarderen en los van het genre (folk, americana) komen liefhebbers van goede songs sowieso aan hun trekken. zoals heicro hierboven aangeeft, verdient de man (weliswaar postuum) een groter publiek